Menu

V sobotu 3. září tradiční posvícenské pečivo provoní Veselý Kopec

25. 08. 2022

V sobotu 3. září se od 10 do 16 hodin na Veselém Kopci u Hlinska koná program s příjemným názvem i obsahem – POSVÍCENÍ.

„Ve vybraných roubených objektech zavoní tradiční posvícenské pečivo, které si zájemci budou moci koupit. Například v usedlosti z Mokré Lhoty se bude péci v chlebové peci a ve mlýně zase perník tlačený do tradičních dřevěných forem. K posvícení vždy patřila veselá muzika, tanec a zpěv. U nás se o to postarají folklorní soubory Vysočan a Vysočánek z Hlinska, ale i skupina dudáků.,“ uvedla Magda Křivanová, ředitelka Muzea v přírodě Vysočina.

Program doplní Posvícenský jarmark, jehož se zúčastní pozvaní lidoví výrobci nabízející především tradiční dobroty, ale také například bylinky, koření, formičky, dřevěné hračky a další výrobky. 

„Pro děti bude připraven jedinečný dřevěný kolotoč i možnost vyzkoušet si některé dětské hry minulých generací. Také budou mít možnost dozvědět se něco více o tom, s jakými hračkami si děti mohly hrát v obdobích, které prezentují muzejní objekty. Jejich interiéry jsou totiž po celé léto doplněny o hračky z našich sbírek.,“ doplnila Ilona Vojancová, organizátorka pořadu Posvícení.

Posvícenské speciality bude nabízet i Hospoda Na vejměnku v areálu muzea, která pro tento den připravila speciální jídelníček.

Trvání programu: od 9.00 do 16.00 hodin (areál Veselého Kopce otevřen od 9.00 do 17.00 hodin)
Připravila Petra Valíčková.

www.nmvp.cz/vysocina



Nepřehlédněte


Z domova

Na kola do ráje českého

Branžež (z Prahy 70 km po dálnici D10), kde se nedaleko Komárovského rybníka nachází penzion Černá louže s restaurací, je branou do Českého Ráje.

11. 09. 2017

číst dál


Mice

Výstaviště České Budějovice bude hostit druhý ročník odborné konference věnované turistickému ruchu na jihu Čech

Dvoudenní odborná konference Travelcon je největší letošní akcí, která se cíleně věnuje rozvoji cestovního ruchu v jižních Čechách. Uskuteční se ve dnech...

09. 02. 2018

číst dál


Archiv
Česká chuťovka
ahr - volba