Menu

V Pelhřimově odstartoval festival rekordů, diváci si přijdou na své v sobotu 10. června

06. 06. 2023

Pozoruhodným výkonem akrobatky Karolíny Urbánkové z Prahy začal
33. festival Pelhřimov – město rekordů, který pro veřejnost vyvrcholí
v sobotu 10. června celodenním programem a Galavečerem rekordů na pelhřimovském náměstí.


Karolína se zapsala do České knihy rekordů „nejdelší výdrží v dané pozici při akrobacii na šálách“. Členka skupiny Arte Levite dokázala při vzdušné akrobacii ve výšce 4 metrů vydržet v extrémně obtížné pozici zvané v této brandži „oběšenec“ celou 1 minutu a 33,14 vteřiny. Akrobatka byla po celou dobu zavěšena za týl, nohy měla spuštěné volně dolů a ruce (držící druhou část šály) nataženy před sebe. Rekordní počin podtrhlo sugestivní prostředí kostela svatého Víta, který v Pelhřimově slouží k pořádání kulturních akcí, koncertů a výstav.

Hlavní program festivalu Pelhřimov - město rekordů je připraven na sobotu 10. června. Akce na Masarykově náměstí startuje
v 11.00 představením herců a golfových rekordmanů Pavla  Nečase a Davida Suchařípy, vystoupí zpívající právník Ivo Jahelka, nejmenší žena v Česku Monika Šimků (93 cm), nejrychlejší karikaturista Lubomír Vaněk... Následovat budou autogramiády, biketrialová show, uvidíte nejdelší naplétaný cop, motorku ručně vyřezanou z 21 druhů dřeva, největší džíny, rekordmany z pořadu Zázraky přírody, rekordy v krasojízdě na kole a sled rekordů zakončí od 19.30 Galavečerem rekordů zakončený koncertem kapely Mňága a Žďorp. Vstup je zdarma.
Připravil Miroslav Marek.

www.muzeumrekorduakuriozit.cz
www.dobryden.cz



Archiv