Související články
Jak na Nový rok...
Zatímco silvestrovská menu v restauracích překypují originalitou až exotickou, první krmě po půlnočním přípitku se vracejí téměř...
29. 12. 2018
25. 02. 2024
Ve čtvrtek 22. února se v historickém srdci Českého Krumlova otevřely dveře restaurace Depo pro pilotní projekt "Gastro Challenge, vol. 1: Tatarák". Devět předních regionálních restaurací se zde utkalo v první sérii chystané gastrosoutěže
o nejlepší, nekrásnější a nejchutnější tatarák. Ochutnávaly necelé dvě stovky příchozích. Z akce by se mohla stát tradice
a být začátkem atraktivní kulinářské série.
Své dovednosti porovnali zkušení kuchaři devíti vyhlášených restaurací: Le Jardin, Hostinec DEPO Český Krumlov, Hotel Grand, ZDROJ, Pivovarská restaurace, Klika Kitchen, VRÁTNICE, Krumlovský mlýn a Stodola Lipno. Ti všichni předvedli své dovednosti v přípravě tohoto ikonického pokrmu. Hosté, mezi které patřili místní krumlovští gurmáni i příchozí turisté, měli tu čest ochutnat a posoudit jednotlivé druhy tataráků a svým hlasováním rozhodnout o tom, kdo se stane jihočeským králem tataráků.
Roman Veselý, ředitel restaurace Depo (vítěz kategorie Vege)
a spoluorganizátor soutěže, říká: „S radostí jsme přivítali milovníky kulinářského umění. Přišly se podívat necelé dvě stovky strávníků, a to nás hned na poprvé moc těší. Je to naše první akce tohoto typu a věříme, že bude v oblibě i nadále. Následovat budou například soutěže na téma chřest nebo barbecue.“
Na 1. místě skončila restaurace Le Jardin. „Mě baví vařit od malička a i tato výzva mě přiměla se účastnit. Rozhodně jsem do přípravy dal veškerou svoji vášeň a kreativitu. Očekával jsem, že naše tataráky nadchnou každého, kdo je ochutná a ono se to ukázalo,“ uvádí zdejší šéfkuchař Adam Jelínek.
Miroslav Magerstein, ředitel hotelu Relax na Lipensku a zároveň provozovatel soutěžící restaurace Krumlovský mlýn k tomu dodává: „Tahle soutěž je určitě skvělá příležitost ukázat, že se v jižních Čechách na Krumlovsku a Lipensku skvěle vaří. Přál jsem všem našim soupeřům šťastnou ruku.“
„Soutěž podtrhuje krumlovskou snahu o uznání kulinářských tradic a inovací. Za sebe mohu říci, že jsem nadšený z toho, jak se jednotlivé soutěžící restaurace předvedly. Jako porotce jsem mohl ochutnat všechno a byla to lahoda,“ uvádí Martin Kovář, krumlovský patriot a porotce.
Pro nejlepší soutěžící byly připravené hodnotné ceny. „Ceny byly rozděleny zvlášť pro soutěžící a zvlášť pro hodnotitele z řad veřejnosti. Vítěz si odnesl poukaz na ubytování v luxusním hotelu Latrán v Českém Krumlově nebo sud plzeňského piva. Nejlépe hodnocení kuchaři si odnesli poukázky do barbershopu Gentlemen’s Club. Diváci si také odnesli ceny například dvě noci pro dva v hotelu Bellevue v Českém Krumlově, nebo thajskou masáž v salonu Ban Tai,“ uzavřela manažerka restaurace v hotelu Bellevue Olga Šestáková, která stojí za celým nápadem.
Připravil Pavel Pechoušek.
www.depokrumlov.cz
http://tslipenska.cz/
www.lipensko.cz
www.facebook.com/lipensko/
Související články
Zatímco silvestrovská menu v restauracích překypují originalitou až exotickou, první krmě po půlnočním přípitku se vracejí téměř...
29. 12. 2018
Nepřehlédněte
Co z ní vyčtou vaši hosté, zákazníci, klienti i konkurence? To, že jim garantujete kvalitu služeb na úrovni evropského standardu až nadstandardu a máte na to...
01. 12. 2017