Menu

Ubytování na Lipensku není problém

09. 07. 2023

Lipensko je aktuálně téměř plné výletníků. Ubytovací kapacity jsou zaplněné
z 90 až 100 procent. Volná místa lze ale najít bez většího hledání. Během prázdnin nejsou ubytovací kapacity na Lipensku obsazené tak, jako v období před covidem. Vybrat si z pestré nabídky jedné z nejnavštěvovanějších lokalit v České republice, je jednodušší, než bylo dříve. Volná lůžka jsou téměř všude.


„První týden máme obsazený skoro na sto procent, což je lepší než loni. Obsazeno je
z 90 procent z tuzemských hostů. Červenec zatím máme obsazený na 70 procent, srpen aktuálně na
60 procent s tím, že konec srpna je poměrně volno,“
uvádí Jiří Šilha z lipenského apartmánového projektu Korzo. „Obsazenost odpovídá loňskému roku, což je dobrá zpráva, protože jsme letos přidali do nabídky 20 nových rodinných apartmánů a během léta jich ještě dalších 20 přidáme. Zároveň se v našem rezortu rozjelo Kulinářství KORZO a připravili jsme nové dětské hřiště,“ doplnil Jiří Šilha.

Stejně jako v předchozích letech je nyní plno v dolnovltavickém Relaxu, kde mají 150 lůžek. „Obsazenost je tradičně vysoká, tak jako každý rok během červencových svátků. Nejvíce máme také již tradičně českých hostů, pak Němce, Rakušany,“ uvádí zdejší manažer Martin Prokeš. Podle něj jsou lidé čím dál víc citliví na cenu a vyhledávají jakékoliv zvýhodnění, je to patrné více než dříve. Červenec zde mají obsazený z 85 procent. „Mezery zaplní last-minute rezervace, kde tedy hodně záleží na počasí. Tradičně jsou nejvíce poptávány apartmánové domy. Srpen je každý rok o něco slabší než červenec, závěr prázdnin je zatím ještě relativně volný,“ doplnil.

Úplně plno mají aktuálně v Camping Resortu Frymburk. „Máme plně obsazeno a jsme rádi, že Češi jezdí na dovolenou i nadále do tuzemska. Je zde stále co objevovat z historie i přírody, pro hosty je připraveno spoustu sportovních a kulturních aktivit. U jihočeského moře je krásně,“ uvádí Tereza Wilzingová. Aktuálně je zde 160 karavanových a stanových míst, 23 mobilních domků pro 4 až 6 osob, dvě nové Glamping stanové chaty pro 6 osob. „Ubytování v našich mobilních domcích je plně obsazeno, ještě je k dispozici pár karavanových míst s elektřinou a stanových míst, kde je také elektřina. Po českých svátcích bude trochu více volna, ale od poloviny července do poloviny srpna je již většina karavanových míst zarezervovaných. Zbývají ještě volná stanová místa s krásným výhledem na Frymburk a jezero. Mobilní domky jsou plné do 26. srpna,“ doplňuje Wilzingová. „Nyní zde převažuje česká klientela. Hlavně se jedná o rodiny s dětmi, pro které máme připravený animační program celé léto. Od poloviny července přijede více hostů z Holandska, Rakouska a Německa, protože mají prázdniny posunuté později,“ uvádí Tereza Wilzingová. Zde se obsazenost vrátila do doby před covidem. „Letos jsou lidé klidnější při plánování dovolené, nejsou již tolik stresovaní, kdyby měla nastat nějaká omezení, zvykli jsme si a už to lidé tolik neřeší. Všichni si chtějí své volno maximálně užít.“

Podle Pavla Mikuleho z informačního střediska Vyšší Brod je nejvyšší návštěvnost ve zdejších kempech. „Vůbec nejvyšší v Kempu pod hrází. Ubytovací kapacity ve Vyšším Brodě jsou zcela naplněny. Návštěvníci infocentra jsou z velké části z tuzemska, zahraničních turistů je zhruba 10 procent,“ uvádí.

V penzionu Markus, který už více než 20 let stojí na frymburském náměstí, je aktuální obsazenost více než 70 procentní. Oproti předchozím létům, to ale podle majitelky Dagmar Krolové znamená pokles o 20 procent. Plno nemají ani po zbytek prázdnin. Nejmenší obsazenost je, stejně jako všude jinde, posledních 14 dní prázdnin.

Návštěvníci Lipna si také oblíbili novou atrakci, kterou je Molo Restaurant Lipno. „Očekáváme hlavně vždy koncem týdne přibývající rezervace, lidé se chtějí na konec svého pobytu odměnit hezkým nevšedním zážitkem, který MOLO RESTAURANT poskytuje. Nově je otevřena i cukrárna Cafe du Lac, kde hosté mohou ochutnat řemeslnou zmrzlinu a poctivou francouzskou cukrařinu. Cukrárna láká kolemjdoucí i svým designem, v Cafe du Lac se budete cítit, jakoby jste se přenesli do kavárny v Saint Tropez či do centra Paříže,“ dodává zdejší manažerka Michaela Petrů. 
Připravil Pavel Pechoušek.

http://tslipenska.cz/
www.lipensko.cz
www.facebook.com/lipensko/



Archiv