Menu

Turistické cíle středních Čech navštívili kyperští novináři

09. 11. 2018

Zpopularizovat střední Čechy na Kypru – tohoto úkolu se zhostili hned čtyři kyperští novináři, kteří si ve dnech 24. a 25. října užívali krás Středočeského kraje. Dvoudenního press tripu po středočeských památkách se zúčastnili redaktoři a blogeři, kteří píší jak pro cestovatelské časopisy, tak pro tamní deníky. Čtveřice novinářů se vydala poznávat historická města, ale i technické památky a možnosti šlechtického ubytování. Jejich zážitky včetně fotografií se objeví nejen v médiích s cestovatelskou tématikou.

karls

Dvoudenní press trip po středočeských památkách měl za úkol představit kyperským novinářům ty nejzajímavější místa a zážitky, o kterých se podělí se svými čtenáři. „Press trip byl určen novinářům zaměřujícím se nejen na cestovní ruch. Jejich prostřednictvím chceme turistům z Kypru ukázat, co u nás mohou zažít. A právě vlastní zkušenost novinářů a jejich styl prezentace našeho kraje může potenciální návštěvníky oslovit,“ vysvětluje Lucie Vurbsová, tisková mluvčí Středočeské centrály cestovního ruchu.
První den ve Středočeském kraji zahájili novináři návštěvou Kutné Hory, jejíž centrum a chrám sv. Barbory jsou zapsány na Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Po cestách středověkými uličkami královského města následovala prohlídka Měšťanského pivovaru, kdy se novináři dozvěděli o výrobě chmelového moku v Kutné Hoře, který mohli také ochutnat. Následovala návštěva zámku Konopiště, který patří k nejvýznamnějším původně středověkým památkám u nás. Na závěr dne byli novináři ubytováni na zámku Dobříš, kde si užívali šlechtického ubytování.
Druhý den se vydali na exkurzi sklárny Rückl v Nižboru. Představeny jim byly jednotlivé kroky výroby, stejně jako umění ručního foukání, proces kontroly kvality a řemeslné mistrovství brusičů. Následoval oběd ve stylové nádražní restauraci Zastávka Nižbor. Poté se přemístili do obce Karlštejn, kde strávili zbytek pobytu. Samozřejmě navštívili majestátný hrad s obrazy Mistra Theodorika v Kapli sv. Kříže, unikátní hradní studnou či replikou Svatováclavské koruny českých králů.
„Každým rokem dorazí do České republiky několik tisíc Kypřanů a my jsme rádi, že díky návštěvě skupiny novinářů se dostane nejen Praha, ale i střední Čechy do povědomí tamních lidí. Kyperská výprava byla nadšená a poutavý program si užila. Budeme rádi, pokud se díky článkům a fotoreportážím pro střední Čechy nadchnou další turisté z Kypru, které rádi přivítáme," hodnotí návštěvu Lucie Vurbsová. Press trip byl organizován ve spolupráci s Prague City Tourism a Letištěm Václava Havla Praha. Právě pražské letiště nabízí od léta přímé spojení s kyperskou Larnakou.
Připravila Lucie Vurbsová.

www.centralbohemia.cz



Archiv
for kids