Menu

Travel Service i SmartWings rekordní

21. 01. 2018

Letecká společnost Travel Service v loňském roce opět rostla a jejích služeb využilo o pětinu více cestujících. Na pravidelných linkách pod obchodní značkou SmartWings a charterových letech společnost přepravila přes 5,5 milionu cestujících, o 20,3 procenta více než v roce 2016.  Dalších 800 tisíc cestujících společnost přepravila na palubách svých letadel na letech pro jiné dopravce. Celkem letadly Travel Service letělo 6,3 milionu cestujících.
Travel Service loni operoval lety z celkem 12 bází v 7 zemích a letadla mířila do 423 destinací. Největší meziroční nárůst 50,9 procenta zaznamenaly pravidelné linky, které Travel Service provozuje pod obchodní značkou SmartWings. Služeb SmartWings loni využilo 2,86 milionu pasažérů. Z českých letišť nejvíce cestujících loni mířilo do bulharského Burgasu, izraelského Tel Avivu, na Krétu (Heraklion), Rhodos a do tureckého letoviska Antalya.
„Průměrné využití sedačkové kapacity naší flotily na pravidelných linkách se loni zvýšilo na 86,5 procenta. Díky široké nabídce zajímavých destinací a příznivým cenám letenek zájem o lety SmartWings každým rokem výrazně roste. Tento trend na trhu pravidelné letecké přepravy očekáváme i letos,“ říká Radek Müller, hlavní manažer značky SmartWings.
V současné době Travel Service provozuje flotilu 37 letadel. Během následujících pěti let projde letový park zásadní modernizací. Společnost objednala 39 nejmodernějších letounů Boeing 737 MAX, přičemž 6 nových letadel 737 MAX zařadí do flotily během letošního roku. První stroj získá Travel Service již koncem ledna. Objednávkami třiceti devíti nových moderních letadel Boeing 737 MAX se Travel Service řadí mezi nejvýznamnější provozovatele letounu 737 MAX v regionu.
Travel Service působí na trhu 21 let a je největší českou leteckou společností provozující pravidelné linky pod značkou SmartWings, charterové lety a privátní lety kategorie business jet. Kromě České republiky působí Travel Service také v Polsku, na Slovensku a Maďarsku, kde má své dceřiné společnosti.
Připravila Vlaďka Dufková.

www.travelservice.aero
www.smartwings.com



Archiv
for kids