Menu

Tourism Expo, Olomouc

10. 04. 2019

Veletrh Tourism Expo byl zahájen v pátek 5. dubna na Výstavišti Flora Olomouc a trval do soboty 6. dubna, kdy byla v jeho rámci zahájena i turistická sezona v Olomouci. Veletrh v pavilonu A mimo jiné představil společnosti destinačního managementu, ubytovací zařízení, wellness a lázeňské společnosti. Uskutečnila se v něm i prezentace minerálních vod s možností degustace a s odborným výkladem o jejich léčivých účincích na lidský organismus. Souběžně v pavilonu C probíhaly cestovatelské přednášky. O cestovatelské zkušenosti se podělili Irena Fialová a Martin Pleško, kteří opakovaně putovali po svatojakubské cestě do Santiaga de Compostela. Ladislav Zibura pobavil přednáškou „Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii“. Petr Šlechta hovořil o Mexiku. „U Obrů v předsíni – aneb s fotoaparátem po Nepálu“ byla přednáška fotografky Hany Gabrhelíkové. Růžena Halmanová popsala svou cestu z Hranic na Moravě do Vladivostoku. Lucie Kutrová povyprávěla, jak absolvovala Pacifickou hřebenovku. Enrique Gutiérrez Rubio hovořil o tom, jak se žije cizincům u nás v Česku.
Krátce po zahájení jsem o pár slov požádal místopředsedu Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Adama Kalouse.
„Jsme rádi, že atraktivity Olomouckého kraje a společně s Moravskoslezským krajem celé Jeseníky můžeme prezentovat na domácím veletrhu na Výstavišti Flora Olomouc. Rád bych za to oběma krajům poděkoval a pozval čtenáře Všudybylu k nám do Jeseníků.“

www.flora-ol.cz



Archiv