Menu

TIC BRNO tu není jen pro turisty!

08. 04. 2020

Na první pohled by se mohlo zdát, že v době koronavirové pandemie je Turistické informační centrum téměř bez práce. Opak je ale pravdou. A více než kdy jindy platí, že TIC BRNO nefunguje jen pro návštěvníky města, ale také pro místní. Podporuje aktivity umělců, kreativců a gastronomické scény a pomáhá jim hledat cesty k jejich fanouškům. 

KAM? (ni)KAM!

Druhý týden již funguje platforma (ni)KAM V BRNĚ, která podporuje pořadatele a organizátory kulturních akcí a Brňáci pak díky ní na jednom místě najdou tipy na online aktivity a zajímavý multimediální obsah, který jim přinese kulturu přímo domů. Za dobu fungování navštívilo www.nikamvbrne.cz 2 500 zájemců a zajímavé články si přečetla bezmála tisícovka. Na sociálních sítích příspěvky o kulturním vyžití v této složité době oslovily téměř 50 tisíc lidí.

Současnou situací netrpí jen brněnská kultura, zasažena je místní gastronomická scéna i kreativci a poskytovatelé dalších služeb. Platforma (ni)KAM V BRNĚ se tak rozšiřuje o další témata. Na gastronomické lince spolupracuje TIC BRNO s nezávislým projektem Save Gastro Brno, který nabízí vouchery na služby brněnských podniků uplatnitelné po znovuotevření. „V konceptu projektu (ni)KAM V BRNĚ se inspirujeme zahraničními příklady, kdy města nabízejí širokou podporu kulturním a podnikatelským subjektům na svém území. Nové situaci jsme operativně přizpůsobili naše kapacity. Našim cílem je, abychom společnými silami zachovali atmosféru města Brna. Ta není zdaleka o návštěvních, ale zejména o lidech, kteří v Brně žijí, studují a pracují,“ říká Jana Janulíková, ředitelka TIC BRNO.

Bývalá Káznice na Cejlu ožila díky novému studiu
Kromě podpory zajímavého obsahu se TIC BRNO podílí i na jeho vytváření. Již dva živé streamy má za sebou Káznice LIVE. Z útulného studia v bývalé Káznici na Cejlu jako první zahrál skladatel, performer a multiinstrumentalista Tomáš Vtípil. V druhém vysílání pak společně vystoupili zpěvák Karel Heřman z kapely Čankišou s kytaristou a perkusistou Ivanem Jílkem. Tyto dva pilotní koncerty si pustilo 5 600 diváků. Velký pátek 10. dubna bude patřit Pašijím a živý přenos povede kněz Jan Hanák. Od 15 hodin  bude číst z Janových pašijí a spojí se v myšlenkách a prožitku s ostatními lidmi v této nelehké době.

Za Káznicí LIVE stojí spolek Tripitaka, filmová produkce GNOMON ve spolupráci se studentskými mediálními projekty Studex.tv a Radio R, firmami Tech-Pro a Michal Gazdag a s podporou TIC BRNO, JIC a Kreativní Brno. Partnerem pátečního programu je také Český rozhlas Brno. Cílem je zprostředkovat divákům kvalitní kulturní zážitek a umožnit jim kontakt s brněnskou kulturní scénou. Současně pak také podpořit brněnské umělce, kteří se v současné době ocitli bez možnosti vystupovat. „Káznice LIVE na stejnojmenném Facebooku vysílá několikrát týdně a kromě Pašijí chystáme na další týden koncert mladého písničkáře Dana Vertíga s kapelou nebo vystoupení lovců zvuků a producentů elektronické hudby AVA kolektiv,“ zve David Oplatek z Tripitaky. V blízké době se diváci mohou těšit na improvizační hereckou show. Tu pro ně chystají Roman Blumaier a Saša Stankov známí z pořadu KOMEDIOMAT.
Připravila Lenka Němcová, foto archiv TIC Brno.

www.ticbrno.cz
www.nikamvbrne.cz

#nikamvbrne
#budmespolu
www.kaznicezije.cz

 



Nepřehlédněte


Ze světa

Česká vlajka a helvétský kříž

Švýcarsko je hrdá, rozvinutá země s bohatým turistickým potenciálem, připravená nabídnout pobyt od moderních měst až po relax v lůnu přírody pod horskými...

22. 09. 2017

číst dál


Gastro Z domova Rozhovory

Žatec a Poperinge, partnerská města chmele

Přál bych si, aby i člověk, co pivo nemusí, navštívil naše muzeum a seznámil se s tím, jaké dědictví tady v Žatci ochraňujeme, říká Vladimír Valeš

16. 09. 2019

číst dál


Archiv
for kids