Menu

Terapie mrazem

16. 01. 2022

Mráz má kouzelnou moc, snižuje únavu a psychické vypětí! Blahodárný účinek mrazu při kryoterapii si můžete vyzkoušet na vlastní kůži, která vám za mínusové hodnoty ještě poděkuje!

Opakovaným, dvou až tří minutovým pobytem v kryokomoře, kde se teplota pohybuje kolem mínus sto dvaceti stupňů, dochází k masivnímu zvýšení prokrvení kůže, podkoží a svalů, ke zrychlení metabolismu a odplavení toxinů. Organismus poté začne produkovat řadu účinných látek, jako jsou například endorfiny, známé jako hormony štěstí,“ říká o kryoterapii MUDr. Jindřich Maršík, vedoucí lékař Lázní Jáchymov a.s., které kryoterapii využívají v léčebných i wellness pobytech.


Mráz pomáhá i při hojení
Pouze lokální terapii mrazem můžete naopak zažít v Lázních Luhačovice a.s., kde se provádí ochlazování pouze konkrétních částí těla. Aktivně se využívá při léčbě čerstvých úrazů nebo ve stavech po operacích, kdy pomáhá od bolestí a urychluje hojivé procesy. „Zlomeniny, vymknuté klouby, pohmožděniny, ale i tržné rány, popáleniny, revmatická a degenerativní onemocnění kloubů…to jsou namátkou příklady poranění a nemocí, při jejichž léčbě využíváme proud studeného vzduchu o teplotě mínus třicet stupňů, který nasměrujeme přímo na postižené místo, které musí být osušeno etanolem. Průměrný čas procedury je 20 až 40 minut a u čerstvých zranění i déle. Při akutním postižení doporučuji pro větší účinek co nejčasnější zahájení terapie,“ říká o lokální kryoterapii hlavní lékař Lázní Luhačovice a.s. MUDr. Jiří Hnátek. Síla mrazu je prostě léčivá terapie pod lázeňským dozorem a stojí za to ji vyzkoušet.
Připravila Martina Rychetská.

www.lazneluhacovice.cz
 



Nepřehlédněte


Z domova

Putování za slůnětem

Pojďte s námi putovat po Hřebenovce na masiv Králického Sněžníku, na třetí nejvyšší pohoří v Česku. Krásné výhledy do okolí lze čekat. Slona by na vrcholu...

03. 10. 2020

číst dál


Z domova

Na kola do ráje českého

Branžež (z Prahy 70 km po dálnici D10), kde se nedaleko Komárovského rybníka nachází penzion Černá louže s restaurací, je branou do Českého Ráje.

11. 09. 2017

číst dál


Archiv