Menu

Světový pohár FIS v alpských disciplínách kategorie Masters

26. 02. 2020

hotel_horizont_1


V polovině března se v Peci pod Sněžkou uskuteční již 15. ročník tradičního Světového poháru FIS v alpských disciplínách kategorie Masters. 14. a 15. března bude o cenné trofeje soupeřit více než 250 závodníků z celého světa. Soutěžit budou v obvyklých disciplínách slalom a obří slalom na sjezdovkách Javor místního SkiResortu Černá hora - Pec, jednoho z nejvýznamnějších lyžařských areálů v České republice.

fis_masters_2020_plakat
Ačkoliv je zatím sezóna plná klimatických a povětrnostních překvapení, organizátoři ze společnosti SJ SKI doufají, že FIS Masters CUP v Peci proběhne jako každoročně úspěšně, s neopakovatelnou atmosférou a ke spokojenosti závodníků i diváků. FIS Masters Cup se v Peci koná již od roku 2008 a účastní se ho muži i ženy ve věku 30 let plus, v kategoriích odstupňovaných po pěti letech. 

"Mezi přihlášenými ani letos nechybějí silné lyžařské velmoci, Němci, Rakušané, Francouzi nebo Italové, příznivci závodního lyžování se však mohou těšit i na účastníky z Austrálie, Chile či USA,“ říká předsedkyně organizačního výboru a jednatelka hlavního organizátora, společnosti SJ SKI, Iva Kárníková. 

Mezi pravidelné a skoro nejpočetnější skupiny patří Slováci. I letos jich ve startovní listině bude na dvě desítky, avšak jedno jméno bude velmi scházet. Na podzim loňského roku nečekaně zasněžené sjezdovky navždy opustil velký závodník a lyžařský činovník Janko Chasák. Pravidelně se účastnil peckých závodů od roku 2008 a patřil mezi nejveselejší účastníky celého seriálu FIS Masters CUP. Nezapomeneme!

"Ambiciózní jsou samozřejmě i domácí závodníci. Ve světové konkurenci se pravidelně umisťují na předních místech a letos se dokonce čeští reprezentanti prosadili na Zimních mezinárodních hrách v Innsbrucku. Několik medailí dokládá, že závodní lyžování má v České republice velkou tradici spojenou s významnými úspěchy. Tímto všem medailistům gratulujeme,“ doplňuje předsedkyně organizačního výboru. 

K samotným závodům neodmyslitelně patří také doprovodný program a sobotní slavnostní večer s vyhlášením výsledků slalomu v hotelu Horizont a všemi oblíbenou after párty.  

I letošní ročník se uskuteční za podpory a pod záštitou ministryně Ministerstva pro místní rozvoj, hejtmana Královéhradeckého kraje a dalších významných partnerů jako je SkiResort Černá hora - Pec, města Pec pod Sněžkou a Trutnov či známý hotel Horizont.

Světový pohár FIS Masters Cup
je soutěž pořádaná zejména v Evropě a v Severní a Jižní Americe, které se pravidelně účastní okolo 10.000 aktivních závodníků z celého světa. Účastníci musí být ve věku vyšším než 30 let a být platnými členy příslušné národní lyžařské asociace, která je řádným členem Mezinárodní lyžařské federace FIS. Většinou jde o bývalé lyžařské reprezentanty a špičkové závodníky, třeba i s datem narození 1925, nejen proto jsou závody FIS Masters divácky velmi populární.  
Připravil Petr Žemlička. 

www.fis-ski.com
https://czech-ski.com
www.sjski.cz
www.hotelhorizont.cz



Archiv
for kids