Menu

Středočeská centrála cestovního ruchu láká do údolí řeky Sázavy

01. 08. 2018

Středočeská centrála cestovního ruchu se rozhodla zvednout ze židlí nejen milovníky počítačových her. Vydala speciální mapu, jejíž předlohou je příběhová RPG hra (počítačová hra na hrdiny) Kingdom Come: Deliverance. RPG hra přináší realistické vykreslení drsné doby na pozadí událostí z české historie ve středočeském Posázáví. Právě nová mapa umožňuje návštěvníkům vydat se po stopách hlavního hrdiny hry - vesnického kováře Jindřicha, který se v předhusitském období snaží změnit svoji budoucnost. Návštěvou krajiny, měst a památek, které jsou ve hře vykreslené, tak turisté mohou poznat, jak se středověká místa proměnila v čase.
kcd

RPG hra z dílny Warhorse Studios si od letošního února získala fanoušky po celém světě. Propracovaný příběh hlavního hrdiny Jindřicha je zasazen do Posázavských reálií a oživuje nejen historické památky, například hrad Talmberk, ale celé vesnice a města, mezi nimi třeba Rataje nad Sázavou nebo Stříbrnou Skalici. Středočeská centrála cestovního ruchu chce originální mapou přilákat turisty do regionu linoucího se kolem řeky Sázavy a přimět je vyrazit za odkazem postavy z počítačové hry.
„Od svého spuštění slaví hra úspěchy nejen u věrných fanoušků, ale doslova po celém světě. Okolí řeky Sázavy, hlavní dějiště příběhu, se tak stalo populární destinací, kam se příznivci Jindřichova putování vydávají na vlastní oči prozkoumat působivou architekturu i malebnou krajinu,“ říká Markéta Wernerová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu. 
Pro ulehčení objevování těchto míst přináší Středočeská centrála cestovního ruchu trasu po nejvýraznějších místech děje a zároveň střet jejich středověké podoby s někdy krutou realitou dneška. Inspirativní průvodce, který právě vychází v češtině a angličtině, je určen nejen fanouškům počítačové hry, ale také všem zájemcům o netradiční poznávání historie.
Elektronická verze brožury je ke stažení ZDE. Tištěnou verzi si mohou zájemci vyzvednout v TIC Středočeského kraje v Husově ulici 21, Praha 1.
Připravila Lucie Vurbsová.

www.centralbohemia.cz
www.kr-stredocesky.cz




Archiv
for kids