Menu

Středočeská centrála cestovního ruchu doporučuje

11. 02. 2019

Akce na týden 11. - 17. 2.

Výstava Stavitel a Ligna Bohemia - Lysá nad Labem (14. - 16. 2.)

Od 14. do 16. února budou na návštěvníky na Výstavišti Lysá nad Labem čekat řady vystavovatelů a odborníků z mnoha oborů spojených se stavebnictvím. Prezentovat se budou firmy od výrobců a dodavatelů podlah, dlažeb, sanitární techniky, stavebních a izolačních materiálů až po zahradní stavby, studny, bazény či ploty. Chybět nemůžou ani technologie zahrnující dřevostavby, nízkoenergetické stavby a pasivní domy. Zkrátka vše, co souvisí se stavbou, rekonstrukcí i zdravým bydlením.
Více zde:https://www.vll.cz/stavitel

Oslavte svátek zamilovaných na Chateau Mcely (14. - 17. 2.)
Chateau Mcely zve na láskyplné Valentýnské hýčkání v romantickém prostředí aristokratického zámku. Svátek zamilovaných můžete slavit například soukromou večeří při 101 svíčkách nebo si užít Mcelský elixír lásky.
Více zde: https://www.chateaumcely.cz/en

Excaliburrace - Kladno (16. 2.)
Hornický skanzen Mayrau Kladno přivítá první zimní závod Excaliburrace. Účastníci závodu se mohou těšit na řetízkovou šatnu, šachty, které vedly horníky do podzemní, povrchové doly a samozřejmě i nové překážky a jedinečnou medaili.
Více zde:www.excaliburrace.cz


31. Mokropeský Masopust (16. 2.)
Všichni milovníci masopustní zábavy jsou zváni zažít roztančené, zpívající a vonící Mokropsy v sobotu 16. února. Tradiční, už 31. masopust dolního Poberouní se koná od 14 hodin, kdy vychází průvod účinkujících ze dvora hasičárny za zvuků kapely Masopustního jazzu, který se hluboko zapsal do uší a srdcí v širokém okolí. Následuje představení a poté průvod vyráží na obchůzku zahrát a zatančit všude tam, kde na ně pamatovali a štědře je odmění.
Více zde: https://www.mokromasopust.cz/

Noční přechod okresem Kutná Hora (15. - 16. 2.)
Výbor TJ TURISTA zve všechny pěší turisty na 85. noční přechod okresem. Pochod začíná v 18 hodin v Kutné hoře a trasa dlouhá 9 kilometrů protíná Hraběšín, Paběnice, rybník Nedovedlo a končí v Červených Janovicích.
Více zde: https://www.tj-turista.cz/

Sukův hudební Štiřín (17. 2.)
Na dalším koncertě na zámku Štiřín vystoupí klavírista Igor Ardašev. Ten reprezentuje už dlouho české pianistické umění na mezinárodním fóru. Interpretační úroveň dovoluje virtuózně disponovanému a filozoficky orientovanému pianistovi pořádat samostatné recitály, hrát čtyřručně i na dva klavíry s manželkou Renatou a spolupracovat s komorními soubory a vynikajícími světovými orchestry a dirigenty. Je také zván na renomované evropské hudební festivaly. 
Více zde: www.stirin.cz
suk__1

Akce na týden 18. - 24. 2.

Středočeská centrála cestovního ruchu na Holiday World v Praze

Ve dnech 21. - 24. února 2019  proběhne v areálu holešovického Výstaviště v Praze 28. ročník středoevropského veletrhu cestovního ruchu Holiday World, kterého se účastní s novým propagačním stánkem pro rok 2019 také Středočeská centrála cestovního ruchu. Její stánek (místo VH336) bude otevřen 21. února v 10 hodin.
Více zde:http://www.holidayworld.cz/

Středočeská centrála cestovního ruchu se také účastní 34. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu F.R.E.E 2019 v Mnichově, který se koná 20. - 24. února.
Více zde:https://www.expocs.cz/veletrhy/free

V rámci obou veletrhů centrála představí nejen nového maskota Středočeského kraje pratura Karlíka,ale také novinky a tematické průvodce pro letošní turistickou sezonu ve středních Čechách.  

Setkání přátel hradu Křivoklát (23. 2. )
IV. setkání přátel hradu Křivoklát proběhne 23. února. Ve vzájemně sousedících prostorách bývalé varny a spilky k poslechu i k tanci zahraje moravská cimbálovka Mládí z Čejče a kapela Drums&Guitars. Občerstvení zajišťuje Hradní krčma. Na návštěvníky čeká půlnoční překvapení.
Více zde: https://www.hrad-krivoklat.cz/cs

Dark SNOW 2019 - Monínec (22. 2.)

Dark SNOW Monínec je závod, který nemá v Česku obdoby. Ze dvou hlavních důvodů – je to sjezd pro veřejnost  a jede se v noci. Pojede se celá monínecká sjezdovka vedle lanovky ve vymezené trati o přibližných parametrech sjezdu a týmy budou tvořit tři lidé s tím, že v něm musí být zástupci obou pohlaví. Tato akce umožňuje Středočechům a Pražanům udělat si v pátek večerní výlet a do něho vtěsnat nejen lyžařské zážitky. Během závodu i po něm bude probíhat party s dobrým pitím a muzikou, bude plně fungovat restaurace a terasa, takže nudit se nebudou diváci ani závodníci po skončení závodu.
Více zde: dark.snow.cz

Kaňkovský masopust 2019 (23. 2.)
Tělovýchovná jednota Sokol Kaňk Hutná Hora zve 23. února na tradiční Kaňkovský masopust. Průvod masek začne v 9,30 před bývalou radnicí divadelní scénkou, která bude ukončena povolením starosty k zahájení masopustu. Dále zde bude prodej zabijačkových pochoutek. Vydáním povelu laufra se celý průvod vydá do klikatých uliček Kaňku, do kroku od domu k domu bude vyhrávat kapela Věnovánka. Celý průvod bude ukončen před hospodou Na Baště zastřelením medvěda. Předpokládaný konec akce v hospodě Na Baště bude cca v 15 hodin.
Více zde:https://www.kankinfo.cz/

Ivo Jahelka - koncert v Zooparku (23. 2.)
Hostinec u Bedřicha v Zooparku Zelčín srdečně zve na koncert zpívajícího právníka Iva Jahelky. Ivo Jahelka je netradiční český písničkář, který provede diváky s humorem sobě vlastním mezi soudními spisy a paragrafy na netradičním místě a s osobní atmosférou.
https://zooparkzelcin.cz/


Akce na týden 25. 2. - 3. 3.

Žofie Chotková - milovaná žena následníka trůnu (1. 3.)

Zámek Konopiště zve na mimořádné večerní prohlídky v západním křídle, kde se nacházely soukromé pokoje vévodkyně Žofie z Hohenbergu, rozené Chotkové. Tyto prohlídky se konají na výročí jejích narozenin. Tato část zámku není jinak přístupná pro veřejnost. Návštěvníci si během prohlídky poslechnou krásný příběh lásky arcivévody a následníka trůnu k české hraběnce.
Více zde:https://www.zamek-konopiste.cz/cs

Festival Tajemství zaniklých řemesel 2019 - Zámek Brandýs nad Labem (2. 3.)

Na festivalu diváky přivítá téměř stovka řemeslníků a umělců, předvádějících skoro 60 řemesel a řemeslných technik. Potkat budou moci lukaře, středověkého lékaře či brašnáře. K ochutnání budou historická jídla z černé kuchyně, zahraje dobová hudba.
Více zde: http://www.brandysko.cz

Baroko nejen na oko (1. 3. - 30. 11.)
Kdy se u nás začaly jíst brambory? Proč je barokní andělíček tak buclatý? A který svatý že to stojí na každém mostě? Odpověď na tyto otázky a spoustu zajímavých věcí barokního světa naleznou návštěvníci na zámku Veltrusy.  Naučí se, že baroko můžeme nejen vidět, ale i slyšet, hmatat a jinak zažít. Seznámí se s barokním sochařstvím i architekturou, s barokní hudbou nebo barokní krajinou.
Více zde: https://www.zamek-veltrusy.cz/cs

Mělnický masopust (3. 3.)
Tradiční masopustní průvod městem nebude chybět ani v Mělníku. Lidová taškařice a občerstvení budou přichystány před branami muzea. Průvod, ve kterém se bude zpívat a veselit, vyráží od kašny na náměstí Míru.
Více zde:https://www.melnik.cz/melnicky-masopust/a-3578 
Připravila Lucie Vurbsová.

www.centralbohemia.cz
www.facebook.com/centralbohemia/

 



Archiv
for kids