Menu

Středočeská centrála cestovního ruchu doporučuje

29. 01. 2019

veltrusy

Akce na týden 28. 1. - 3. 2.


Mike Ross Band - zámek Štiřín (31. 1.)
Mike Ross je britský bluesový, rockový & „americana“ kytarista, skladatel a zpěvák. Mike bere na koncertech své  posluchače na jedinečný a podrobný výlet do „Historie dějin blues“, jehož začátek leží v deltě řeky Mississippi na počátku 20. století. Jeho velmi emotivní hlas a opojná virtuózní hra na kytaru nás doprovázejí na každé pídi/stopě této cesty. Prostě muzikant namočený až po uši v soulu a vypálený v blues.
www.stirin.cz

Na zámku před sto let - Veltrusy (1. 2. - 30. 11.)
Jak se asi žilo na zámku před sto lety? To zjistí návštěvníci zámku Veltrusy od 1. února. Program, který je určen především nejmenším dětem, představí hraběte jako hospodáře a lovce, s hraběnkou nahlédnou do jídelny a seznámí se s pěstováním jejích oblíbených květin. Přiblíží si také dobové cestování a charitativní činnost, www.zamek-veltrusy.cz/cs

Pololetní prázdniny v Zooparku Zájezd (1. - 3. 2. )
Speciální akci na pololetní prázdniny nabízí Zoopark Zájezd. Bez ohledu na známky dostane každé dítě, po celé tři dny, k jedné dospělé vstupence tu svou zdarma. Návštěvu si navíc mohou zpestřit komentovaným krmením chameleonů, které proběhne každý den ve 13 hodin v prostorách Terárií.
http://zoopark-zajezd.cz/

Pidluke! Padluke! Loutky - Muzeum Brandýs (od 31. 1.)
Arnoldinovský dům Oblastního muzea Praha-východ v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi zve na výstavu Pidluke! Padluke! Výstava loutek a loutkových divadel ze sbírek manželů Jiráskových nabízí také program pro děti a vernisáž je 31.ledna.
www.muzeumbrandys.cz

Trabantem napříč kontinenty – Velká cesta domů - Mělník (31. 1.)
Masarykův kulturní dům v Mělníku zve na cestopisnou přednášku Dana Přibáně. Dan a jeho divoké vyprávění o tom, jak dojeli z Indie přes Banskou Bystrici do Prahy a mimochodem při tom objeli svět! Prach, bahno, olej, krev, kalašnikovy, plameny autogenů a hlavně to nebrali celé moc vážně! Sáhli si na dno a vyřešili neřešitelné problémy. Ale zároveň byla tahle cesta jednou velkou přehlídkou hodně černého a někdy až nepříjemně vtipného humoru. Humoru, který nevymyslíte, to se vám musí stát!
www.mekuc.cz


Akce na týden 4. - 10. 2.

Zimní prohlídky na zámku Radim

Zámek Radim zve návštěvníky na zimní prohlídky. Probíhají až do dubna a to vždy o víkendech a svátcích od 11 hodin. Možnost prohlídek pro větší skupiny (6 a více osob) po předchozí telefonické domluvě i v jiných dnech.
www.zamek-radim.cz

Vodnický masopustní rej - Vodní dům Hulice (9. 2.)
Všichni vodníci, vodnice, rusalky a jiné pohádkové bytosti jsou zvány na odpoledne plné zábavy, tance a soutěží. Vodní dům pořádá 1. ročník masopustního vodnického reje, kde si na své přijdou hlavně děti. Čekají na ně soutěže o ceny, tvoření a samozřejmě také spousta dárečků.
www.vodni-dum.cz/

Výstava Jan Palach ´69 v Mělníce (21. 1. - 22. 2.)
U příležitosti 50. výročí krajního protestu Jana Palacha, bývalého studenta mělnického gymnázia, byla v Mělníce zahájena vzpomínková výstava. Vernisáže se 21. ledna zúčastní slovenský režisér doc. Dušan Trančík, ArtD. Jedním z jeho filmů roku 1969 je dokument Tryzna. Vytvořil jej spolu s režiséry Vladem Kubenkou a Peterem Mihálikem. Zachytili atmosféru ve dnech 21. – 25. ledna 1969 v Praze a Bratislavě, tedy náladu po činu Jana Palacha, jenž je nahlížen i řadou osobností z oblasti kultury (Václav Havel, Vladimír Škutina, Rudolf Hrušínský). Film se stal trezorovým. Ve škole bude od 10 hod. promítán za přítomnosti svého tvůrce.
www.gjp-me.cz/literarni-soutez

Akce na týden 11. - 17. 2.

Excaliburrace - Kladno (16. 2.)
Hornický skanzen Mayrau Kladno přivítá první zimní závod Excaliburrace. Účastníci závodu se mohou těšit na řetízkovou šatnu, šachty, které vedli horníky do podzemní, povrchové doly a samozřejmě i nové překážky a jedinečnou medaili.
www.excaliburrace.cz

Sukův hudební Štiřín (17. 2.)
Na dalším koncertě na zámku Štiřín vystoupí klavírista Igor Ardašev. Ten reprezentuje už dlouho české pianistické umění na mezinárodním fóru. Interpretační úroveň dovoluje virtuózně disponovanému a filozoficky orientovanému pianistovi pořádat samostatné recitály, hrát čtyřručně i na dva klavíry s manželkou Renatou a spolupracovat s komorními soubory a vynikajícími světovými orchestry a dirigenty (Česká filharmonie, Pražská komorní filharmonie, Královská liverpoolská filharmonie, BBC Londýn). Je zván na renomované evropské hudební festivaly (Schleswig-Holstein, Jodoigne v  Belgii,  Hannover, Neapol, Pražské jaro apod.).

www.stirin.cz

Výstava Stavitel a Ligna Bohemia - Lysá nad Labem (14. - 16. 2.)

Od 14. do 16. února budou na návštěvníky na Výstavišti Lysá nad Labem čekat řady vystavovatelů a odborníků z mnoha oborů spojených se stavebnictvím. Prezentovat se budou firmy od výrobců a dodavatelů podlah, dlažeb, sanitární techniky, stavebních a izolačních materiálů až po zahradní stavby, studny, bazény či ploty. Chybět nemůžou ani technologie zahrnující dřevostavby, nízkoenergetické stavby a pasivní domy. Zkrátka vše, co souvisí se stavbou, rekonstrukcí i zdravým bydlením.
www.vll.cz/stavitel

Přehlídka divadelní fotografie - Příbram (9. 1. - 31. 3.)

V divadle A. Dvořáka probíhá soutěžní výstava divadelní fotografie. Do soutěže se přihlásilo 121 osob zasláním 1 348 fotografií pořízenými v letech 2015–2017, a to ve dvou kategoriích: Profesionální (Inscenace/Divadelně-performativní projekt a Portrét v roli) a Studentské (Volná tvorba s divadelní tematikou). Cílem přehlídky je prostřednictvím oceněných fotografií podat zprávu o současné podobě divadla v České republice a vytvořit prostor pro odbornou reflexi. Inspirací se staly obdobně zaměřené zahraniční přehlídky.

http://galerie-drtikol.com/prehlidka-divadelni-fotografie-1.html 
Připravila Lucie Vurbsová.

www.centralbohemia.cz
www.facebook.com/centralbohemia/

 



Archiv