Menu

Středočeská centrála cestovního ruchu doporučuje   

19. 11. 2018

Středočeská centrála cestovního ruchu na veletrzích
ctm       tc_lipsko
Tento týden probíhá mezinárodní veletrh Touristik & Caravaning v Lipsku, kterého se účastní také Středočeská centrála cestovního ruchu a to od 21. do 25. listopadu. 
Od 22. do 23. listopadu se bude prezentovat Středočeská centrála cestovního ruchu také na veletrhu Czech Travel Market Praha Letňany, kde bude probíhat workshop Středočeského kraje.
http://czechtravelmarket.cz/
www.messen.de/de/10403/leipzig/touristik-und-caravaning-tc/info

Šikovné ručičky v zaječovském klášteře (24. - 25. 11.)
Pátý ročník ukázky ručních prací se koná v sobotu 24. a v neděli 25. listopadu od 10 hodin v krásných prostorách kláštera v Zaječově. Návštěvníky zde čeká 50 stánků s perníčky, keramikou, oblečením, čokoládou, adventními věnci a dalšími výrobky. Představí se ruční práce jako pedig, patchwork, fimo, paličkování ad. Návštěvníci mohou nahlédnout pod ruce starým řemeslům - tesař, šindelář a kovář nebo si na desítce workshopů mohou některé práce sami vyzkoušet. K vidění bude i malá ukázka betlémů.
www.zajecov.cz



Betlém z másla v Máslovicích (24. 11. 2018 – 31. 1. 2019)
Tradiční, ale vždy originální betlém z másla bude opět k vidění v Muzeu másla. Většinou se vyřezává z 20 kilogramů másla. Betlém má některé starořezače, ale většinou se objeví i někdo nový, takže výsledek nikdy není stejný. Dílo se uchovává v chladu, aby vydrželo do ledna.
www.maslovice.cz



Adventní tvoření na zámku Veltrusy (24. 11.)
Na zámku ve Veltrusech je připraveno adventní tvoření věnců a ozdob na vánoční výzdobu. Kromě toho budou probíhat i vánoční dílničky, kde bude možné si vyzkoušet zdobení perníčků, výrobu papírových ozdob, malování na sklo a jiné výtvarné činnosti. Nebude chybět ani malý vánoční jarmark pro nákup dárku.
www.zamek-veltrusy.cz

Vánoční jarmark na zámku Žleby (24. – 25. 11.)
Zámek Žleby zve návštěvníky na předvánoční jarmark s neopakovatelnou atmosférou dobového tržiště a bohatým doprovodným programem, ve kterém nebudou chybět sokolníci, komedianti a potulní hudebníci.
www.zamek-zleby.cz

Těšíme se na advent a Vánoce - Klášter Sázava (24. 11.)
Dopolední výtvarné dílničky zejména pro děti a jejich doprovod, prodejní výstava adventních věnců a jiné výzdoby z přírodních materiálů, pohádka s hradním šaškem Alešem, koncert adventních a vánočních písní - to vše čeká návštěvníky Sázavského kláštera. Během tvořivé dílny se děti i dospělí zaměří na vyrábění dárků, svícnů a ozdob nejen vánočních. Součástí bude také pečení a zdobení perníčků.
www.klaster-sazava.cz

Předvánoční řemeslný jarmark Mělník (listopad – prosinec)
Regionální muzeum Mělník pořádá jako každoročně tradiční řemeslný jarmark plný vánoční dekorace, produktů, dílniček i pochutin.  
www.muzeum-melnik.cz

"Dlouhé zimní večery“ - Mnichovo Hradiště (2. - 21. 12.)
Městské muzeum města pořádá v předvánočním čase adventní výstavu s názvem Dlouhé zimní večery. Výstava bude zahájena 2. prosince a po další tři týdny bude otevřena v 2. patře hlavní budovy NPÚ - státního zámku Mnichovo Hradiště. Výstava je doplněna o ukázky historických vánočních a novoročních přání, pozvánek na plesy, plakátů či fotografií města se zimní tématikou. 
http://muzeum.mnhradiste.cz/

Vánoční prohlídky na Zámku Loučeň a Příběh vánočního stromečku (27. 11. 2018  - 6. 1. 2018)
V komnatách knížecí rezidence bude instalováno celkem 18 různých vánočních stromečků. K vidění bude stromeček čokoládový, voňavý, zpívající, neviditelný nebo stromeček skleněný a také virtuální a stromeček určený zvířátkům. Nejimpozantnější bude strom prezidentský, v barvách trikolóry, který připomeneme stoleté výročí založení samostatného Československého státu. Celý zámek bude slavnostně vánočně vyzdoben a průvodcem bude vždy někdo ze členů knížecí domácnosti.
www.zamekloucen.cz

Advent na zámku Kačina (2. 12.)
Pro návštěvníky Muzea českého venkova je na zámku Kačina připraven bohatý sváteční program. Kromě kostýmovaných prohlídek zámku a skleníku čeká na návštěvn& iacute;k y také ochutnávka vánočního cukroví nebo zabíjačkových specialit. Celý sváteční den se ponese v duchu vánočních zvyků a poslechu lidových koled, návštěvníci se budou moci podívat na vyřezávání betlémů. Pro milovníky divadla je připraveno divadelní vystoupení. 
www.kacina.cz

novy_advent

Vánoční prohlídky s Elsou v Mníšku pod Brdy (1. - 2. 12. a 8. - 9. 12.)
Zámek Mníšek pod Brdy zve rodiče s dětmi na kostýmovanou prohlídku, která provede účastníky adventními zvyky. Prohlídka slavnostně vyzdobenými reprezentačními sály 1. trasy zámku s ledovou královnou Elsou je zajímavá vyprávěním o více i méně známých vánočních tradicích. Některé zvyky při prohlídce budou návštěvníci moci i společně vyzkoušet, a to například házení botou, stoupání na sekyrku, pouštění lodiček, věštění budoucnosti nebo zdobení stromečku.
www.zamek-mnisek.cz

Adventní muzicírování ve Veltrusech (1. 12.)
Zámek Veltrusy zve návštěvníky na předvánoční koncert. Tóny barokní hudby, adventních písní a mluvené slovo všechny naladí do předvánoční atmosféry v prostorách zámecké kaple ve Veltrusech. Koncert začíná v 16,30.
www.zamek-veltrusy.cz

Rozsvícení vánočního stromku v Benešově (2. 12.) 
Vánoční strom se na Masarykově náměstí v Benešově rozsvítí na první adventní neděli. Během podvečerní akce proběhne doprovodný program - vystoupení hudebních souborů, zpívání koled, stánkový prodej vánočního zboží, trdelníku a svařeného vína. Touto akcí budou zahájeny tradiční adventní trhy, které se každoročně na náměstí konají. 
www.benesov-city.cz

Oslava svátku sv. Barbory a rozsvícení vánočního stromu v Kutné Hoře (4. 12.)
Již tradičně rozsvítí město Kutná Hora vánoční strom na Palackého náměstí a na návštěvníky akce čeká bohatý program. Poté bude následovat slavnostní mše svatá v chrámu sv. Barbory.
www.kutnahora.cz

Koncert Pod stromeček – Muzeum Podblanicka (6. 12.)
Vánočně laděný hudební program, doplněný úpravou známých českých i světových koled. Od 19 hodin bude večerem provázet klavír Matyáše Nováka.
www.muzeumpodblanicka.cz



Příbramské betlémy (7. 12. 2018 -6. 1. 2019)
Tradiční výstava betlémů představí příbramské hornické jesličky a jejich příběhy. Výstavu připraví Hornické muzeum Příbram, vystavena bude v Galerii Františka Drtikola.
www.muzeum-pribram.cz

Pohádka „Zpátky do Betléma“ - Žleby (8. 12.)
Zámecké divadlo Žleby zve diváky na společný projekt Teátru Pavla Šmída a kejklíře Vojty Vrtka. Spolu s loutkami od Jana Růžičky budou vyprávět příběh ze starého Betléma. Atmosféra bude dokreslena scénou Simonetty Šmídové. To vše pod režijní taktovkou Stanislavy Kočvarové.
www.zamek-zleby.cz

zmek_-_leby

Vánoční koncert ve Veltrusech – Irena Budweiserová ( 8. 12.)
Předvánoční  shon uvolní zámecký adventní koncert v Rudolfově sálu ve Veltrusech. Letos zahraje česká zpěvačka, textařka, skladatelka a bývalá členka skupiny Spiritual kvintet Irena Budweiserová. Doprovodem jí bude Jakub Racek.
www.zamek-veltrusy.cz/cs

Předvánoční řemeslný jarmark (listopad – prosinec)
Regionálním muzeu Mělník pořádá jako každoročně tradiční řemeslný jarmark plný vánoční dekorace, produktů, dílniček i pochutin. 
www.muzeum-melnik.cz
Připravila Lucie Vurbsová.

www.centralbohemia.cz
www.facebook.com/centralbohemia/



Související články


Mice Z domova

Benefice na hradě Trosky

Vybrat co nejvíc peněz na další léčbu zdravotně postiženého pětiletého chlapce Samuela je cílem letošního 5. ročníku metalového...

23. 08. 2019

číst dál


Mice Z domova

Mezinárodní dětský folklorní festival "Kunovské léto" (CIOFF) slaví své 25. narozeniny

Za dobu své existence obstál mezi řadou dalších významných festivalů u nás i ve světě, stal se vyhledávaným a uznávaným festivalem.

05. 06. 2018

číst dál


Archiv