Menu

Sáňkařská dráha Jais Sledder

02. 03. 2022

Společnost RAK Leisure a Obchodní a průmyslová komora Ras Al Khaimah slavnostně uvedli do provozu nejdelší sáňkařskou dráhu regionu – Jais Sledder. První návštěvníky přivítala 16. února 2022. Nachází se na nejvyšším vrcholu Spojených arabských emirátů v outdoorovém parku Jais, který je známý co by centrum adrenalinových aktivit pro malé i velké návštěvníky.

jais_sledder_4


Návštěvník se pohodlně usadí na dráze umístěné nízko nad zemí a sjede pohoří Hadjar rychlostí až 40 kilometrů v hodině. Dráha vede nádhernými panoramaty s výhledem na velkolepé horské terény. Díky malé vzdálenosti od země, se rychlost zdá být desetinásobná. Plně ovladatelná jízda plná zatáček a prudkých klesání trvá přibližně osm minut a je dlouhá 1.885 metrů.

Sáňky jsou navrženy tak, aby se na ně pohodlně vešli dva lidé, jeden vpředu a druhý vzadu. Je možné se tedy na místě rozhodnout, zda se návštěvník o zážitek podělí se svým kamarádem, rodinným příslušníkem, nebo se vydá na cestu superhrdiny sám. Jízdenky na jednu a více jízd jsou k zakoupení v pokladně u základny nebo v zážitkovém centru Jais.

„Jsme rádi, že můžeme do sbírky ikonických zážitků na vrcholu Jebel Jais přinést další jedinečnou atrakci, která návštěvníkům nabídne ještě více možností, jak si vychutnat nejvyšší horu Spojených arabských emirátů. Doufáme, že s dalším vylepšováním okolí vrcholu a zároveň s udržováním a ochranou životního prostředí se nám podaří ještě více upevnit naši pozici dobrodružného centra regionu a nabídnout řadu výjimečných atrakcí a zážitků pro každého,“ uvedla Alison Grinnellová, generální ředitelka společnosti RAK Hospitality Holding.

Raki Phillips, generální ředitel Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, řekl: „Bylo to neuvěřitelně rušné období, protože emirát se nadále rozvíjí a buduje svou pověst nejen hlavního města dobrodružství na Blízkém východě, ale také destinace zaměřené na rodiny.  Jais Sledder je součástí investice v hodnotě půl miliardy dirhamů, která byla oznámena v roce 2021 ve spolupráci s RAK Leisure a Obchodní a průmyslovou komorou RAK a je prvním z 20 plánovaných projektů v celém emirátu. Jsme nadšeni, že můžeme otevřít tuto novou jedinečnou atrakci, která návštěvníkům nabídne ještě více možností, jak objevovat a poznávat náš emirát.“

Návštěvníci se mohou vydat do hor a užít si řadu aktivit včetně Jais Flight, nejdelšího zipline na světě, Jais Sky Tour a Bear Grylls Explorers Camp. Nejvýše položená restaurace ve Spojených arabských emirátech, 1484 by Puro, s nedávno rozšířenou terasou a novým salonkem The View by 1484, pak nabízí kulinářský zážitek na vrcholu hor.

Sáňkařská dráha je vyrobena za dodržení nejvyšších bezpečnostních a technických standardů a splňuje kritéria ISO 19202.

Jais Sledder má otevřeno od úterý do neděle od 9:00 do 17:30. Vstupenky stojí od 40 AED za jednu jízdu pro dospělého a 60 AED za jednu jízdu pro dospělého a dítě. Předchozí rezervace se doporučuje zejména o víkendech a v období rušných prázdnin, není však povinná. Jezdci musí být minimálně 3 roky staří.  Děti do 8 let (nebo do výšky 1,35 m) musí jezdit na dvoumístných saních společně se starší osobou. Děti starší 8 let musí být vysoké alespoň 1,35 m, aby mohly jezdit samy. Děti vyšší než 1,35 m mohou jezdit samostatně nebo společně, přičemž maximální hmotnost na jedny sáňky je 150 kg.

Chcete-li se dozvědět více informací a rezervovat si vstupenky, kontaktujte telefonní číslo: +971 4 815 7333, e-mail: info@visitjebeljais.com, navštivte www.visitjebeljais.com nebo sledujte www.instagram.com/jais_adventure_park/.
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová.

https://rakleisure.com/
https://twitter.com/raktourism

https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/
www.visitjebeljais.com
www.facebook.com/visitjebeljais/
www.instagram.com/jais_adventure_park/



Archiv