Menu

S rekonvalescencí po COVID-19 vám pomůžou lázně

07. 12. 2020

 Dopřejte si čas na zotavení

 Každý boj s viry a bakteriemi je pro naše tělo zkouška, která ho oslabuje a vyčerpává. Většinou stačí, když se pak pár dní šetříme, a brzy se zase cítíme fit a v plné síle. S novým koronavirem SARS-CoV-2 je to ale jiné. Přestože jste oficiálně uzdraveni, následky pro prodělané nemoci vás můžou trápit ještě dlouho. Nejčastěji přitom jde o potíže s dýcháním, bolesti na hrudníku, změny srdečního rytmu, ale také neurologické a psychické problémy. A v neposlední řadě únava, která ne a ne odeznít.

Lázně léčí i uklidňují
Vědecká literatura shrnuje všechny uvedené potíže dvěma slovy: Post-covidový syndrom. Že ho není radno podceňovat, je víc než jasné. Nespěchejte. A neklaďte na sebe (a na své tělo) příliš vysoké nároky. Dopřejte si důkladnou rekonvalescenci, která vám pomůže načerpat novou energii a dostane vás znovu do formy. Františkovy Lázně jsou pro to jako stvořené. Díky svému poklidnému tempu, přátelské atmosféře, ohromnému množství zeleně – ale hlavně díky zkušeným lékařům, kteří dobře ví, jakou léčivou moc má místní příroda a jak ji co nejlépe využít právě pro vás.

Speciální pobyt na míru
Pro všechny, co prodělali nemoc Covid-19, připravili františkolázeňští lékaři speciální pobyt s procedurami zaměřenými primárně na post-covidový syndrom, ale také na posílení imunity a celkový odpočinek. Během jediného týdne vás čeká 18 procedur včetně oxygenoterapie, inhalace minerálních pramenů, dechové gymnastiky, lymfodrenáže, suché uhličité obálky, solné jeskyně a podpůrné vitaminové terapie. Naprostou samozřejmostí je pečlivé lékařské vyšetření a následná konzultace ohledně vašich výsledků.

Relaxace v parku i akvaparku
Zapomínat ale nesmíme také na odpočinek a pohyb na čerstvém vzduchu. Součástí pobytu je proto i relaxační jóga, nordic walking a neomezený vstup do místního akvaparku s vnitřní i venkovní vířivkou. Na všechny starosti všedních dnů vám pomůžou zapomenout procházky v téměř nekonečných lázeňských parcích i skvělá kuchyně ve zdejších hotelech. Jako bonus máte v ceně pobytu all inklusive nápoje zdarma. Týden zaslouženého rozmazlování a speciální lázeňské péče s procedurami na míru je přesně to, co vaše tělo potřebuje, aby nabralo ztracenou sílu.

Rezervovat pobyt

www.frantiskovylazne.cz



Archiv