Menu

Ryanair spustí novou linku z Prahy na Korfu

27. 12. 2019

Ryanair oznámil novou linku z Letiště Václava Havla Praha na řecký ostrov Korfu, která bude cestujícím k dispozici od června 2020 jednou týdně a bude součástí letního letového řádu v příštím roce.

prague_airport_ryanair

Letní letový řád Ryanairu zahrnuje celkem 35 přímých pravidelných linek z Prahy, z toho 5 nových spojení v letní sezóně. Ryanair bude létat také do dvou destinací, které pokračují nově i v létě, a do tří úplně nových dovolenkových destinací v Řecku. Spojí tak Prahu se Soluní, Rhodosem a nyní také s ostrovem Korfu. Tento rekordní letní letový řád přinese více než 2,7 milionu přepravených cestujících za rok a podpoří vznik až 2 025 * pracovních míst na letišti v Praze. Společnost Ryanair také potvrdila, že na svou základnu v Praze umístí další letadlo, lety bude nyní provozovat s 5 letadly (celková investice 500 milionů USD). 

Letní letový řád společnosti Ryanair pro sezónu 2020 nabídne:
• 1 další bázované letadlo v Praze (celkem 5 letadel - investice v hodnotě 500 milionů USD)
• 5 nových přímých linek včetně:
• 3 zcela nových linek:                        z Prahy do/z Soluně (2x týdně), na Rhodos (2x týdně) a Korfu (1x týdně)
• 2 spojení pokračujících i v létě:      z Prahy do/z Manchesteru (9x týdně) a Bordeaux (2x týdně)
• Celkem 35 operovaných linek z/do Prahy
• Plánovaných 2,7 mil. přepravených cestujících za rok (+18% nárůst)
• Vytvoření až 2 025* pracovních míst na letišti 

Čeští zákazníci i zahraniční návštěvníci si nyní mohou zarezervovat letenky za nízké ceny na všech 35 linkách až do října 2020 a letět tak s nejzelenější leteckou společností v Evropě s nejnižšími emisemi.

Na oslavu oznámení nové přímé linky z Prahy a zároveň rekordního letního letového řádu pro rok 2020 zahájila letecká společnost Ryanair prodej sedadel na linkách z Prahy za výhodné ceny, které jsou k dispozici již od 329 Kč při cestách do konce března 2020. Letenky je nutné rezervovat do sobotní půlnoci (21. prosince) pouze na webu Ryanair.com.

Denis Barabas, ze společnosti Ryanair, řekl:
“Letecká společnost Ryanair s potěšením oznamuje, že bude od června 2020 létat z Prahy na řecký ostrov Korfu. Spojení do této typicky dovolenkové destinace bude k dispozici jednou týdně. Příští léto tak mohou cestující z Prahy využít ještě více nízkých tarifů letenek, díky kterým mohou s přáteli, rodinou, ale i za obchodem, cestovat po celé Evropě i do dalších destinací. Díky našemu rekordnímu letnímu letovému řádu pro rok 2020 budeme mít na Letišti Václava Havla Praha další bázované letadlo, kterých bude již pět. Celkem budeme nabízet 35 přímých linek, z toho do 5 nových destinací, což přinese více než 2,7 milionu přepravených cestujících za rok a vytvoří odhadem až 2 025* pracovních míst na letišti v Praze.

Čeští zákazníci i zahraniční návštěvníci si nyní mohou zarezervovat letenky za nízké ceny na všech 35 linkách až do října 2020. Ryanair při příležitosti tohoto oznámení dává do prodeje letenky na českých trasách, které jsou k dispozici od pouhých 329 Kč pro cesty do konce března 2020. Lety za tyto ceny si cestující mohou rezervovat do sobotní půlnoci (21. prosince). Místa za tak neuvěřitelné ceny se určitě rychle vyprodají, proto by se zájemci měli rychle přihlásit na www.ryanair.com a předejít tomu, že se na ně nedostane.”
Připravila Kateřina Pavlíková.

www.ryanair.com            
www.prg.aero

 

*Průzkum společnosti ACI potvrdil, že každý milión přepravených cestujících pomůže na mezinárodním letišti vytvořit až 750 pracovních míst.



Archiv