Menu

Resort Wynn Al Marjan Island

29. 04. 2023

Připravovaný resort společnosti Wynn Resorts na ostrově Al Marjan v Ras Al Khaimah, který nastavuje světové standardy v oblasti designu a prvotřídních luxusních zážitků, je inspirován dramatickým výhledem na Arabský záliv. Společnost Wynn Resorts, Limited oznámila název svého nového integrovaného resortu v hodnotě několika miliard dolarů, který bude debutovat v Ras Al Khaimah ve Spojených arabských emirátech (SAE): Wynn Al Marjan Island. Společnost rovněž představila koncept a design svého vůbec prvního plážového resortu, který je inspirován klidnou mořskou krajinou ostrova Al Marjan, skupiny čtyř ostrovů. Resort je budován ve spolupráci s místními partnery Marjan LLC a RAK Hospitality Holding LLC.

Hotel Wynn Al Marjan Island, který je umístěn do nedotčeného prostředí s výhledem na azurové vody Arabského zálivu, se tyčí do výše 305 metrů nad mořem a nabízí návštěvníkům prvotřídní luxusní zážitky včetně výjimečné zábavy a herního vybavení. V rámci svého prvního projektu v regionu Blízkého východu a severní Afriky (MENA) vytvoří developer a provozovatel luxusního resortu kótovaný na burze v USA klidné a stylové prostředí, které se inspiruje nádherným výhledem na moře. Současně vnáší do svého moderního hotelu světové úrovně vřelé a uvolněné prostředí oceánu.

Ikonická silueta Wynn Al Marjan Island s odhadovanými náklady na projekt ve výši přibližně 3,9 miliardy USD urychlí rozvoj emirátu jako významné světové turistické destinace a současně bude významým přínosem pro jeho ekonomiku ve formě růstu cestovního ruchu a vzniku nových pracovních míst. Projekt rovněž připraví půdu pro urychlený růst navazujících podnikatelských odvětví. Základové stavební práce byly zahájeny na začátku letošního roku.

Přibližně 1500 luxusně zařízených pokojů, apartmánů a vil bude odrážet charakteristický luxusní design značky. Návštěvníci se mohou těšit na širokou škálu možností zábavy, herní zónu, 24 restaurací a salonků, inovativní lázeňské a wellness služby, špičkovou nákupní pasáž, nejmodernější kongresové centrum a divadlo hostící jedinečné produkce a další vybavení.

Resort, který je určen pro jak pro delší pobyty, ale i jednodenní výlety ze sousedních Emirátů, nabídne bohaté a mnohovrstevnaté zážitky včetně nočních nejmodernějších laserových a světelných show.

Design Wynn Al Marjan Island se inspiruje jak přírodní krajinou v okolí resortu, tak i estetickým designem Wynn Resorts. Geometrie tvaru pláže na ostrově se odrazí jednak ve tvaru pódia, tak i u velké opery, a umožní majestátní výhled na pláž, moře a horizont. Široká nabídka restaurací lemujících promenádu na ostrově Wynn Al Marjan směrem k pláži, umožní návštěvníkům vychutnat si i jedinečný výhled na moře.

„Poslední rok jsme strávili pečlivým programováním a vytvářením konceptu Wynn Al Marjan Island, přičemž jsme pečlivě zvažovali jeho jedinečnou polohu,“ řekl Craig Billings, generální ředitel společnosti Wynn Resorts, „jsem nesmírně hrdý na to, že náš tým designérů a vývojářů dokázal přenést naše dědictví bohatého a promyšleného designu do resortu na slunné pláži, který potěší nové i stávající zákazníky. Těšíme se na otevření Wynn Al Marjan Island na začátku roku 2027.“

Nový resort na ostrově Al Marjan, který je vlajkovou lodí společnosti Marjan, podtrhuje rostoucí celosvětovou pověst Ras Al Khaimah jako přední investiční destinace pro vysoce kvalitní projekty v oblasti hospitality. Díky rychle rostoucímu portfoliu luxusních pětihvězdičkových hotelů a rezidenčních projektů, které nabízejí širokou škálu vybavení a služeb a pyšní se více než 7,8 kilometry třpytivých pláží a třiadvaceti kilometry nábřeží, se dnes ostrov Al Marjan plynule mění v letovisko světové úrovně.

Ras Al Khaimah, který se profiluje jako udržitelná a na přírodě založená destinace, je jedním z nejrychleji rostoucích trhů cestovního ruchu v regionu MENA. Díky své dobře zachované historii, bohatému archeologickému dědictví a nabídce přírodní turistiky si emirát vysloužil místo na seznamu 50 nejlepších destinací, které je třeba navštívit v roce 2023, sestaveném CNN Travel, a v roce 2022 se objevil na seznamu nejlepších míst světa časopisu TIME.
Připravili Kateřina Lamačová a Luděk Hladiš.

https://visitrasalkhaimah.com/raktopia/
http://rakcalendar.ae/events/raktopia/

https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah 
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/



Archiv