Menu

Ras Al Khaimah přivítá nový rok fantastickým ohňostrojem a dvěma pokusy o nový Guinnessův rekord

25. 12. 2023

S velkolepým silvestrovským ohňostrojem s neotřelou choreografií a převratnými technologiemi, o které se dosud nikdo nepokusil, se Ras Al Khaimah opět pokusí zapsat do historie a překonat dva světové rekordy GUINNESS WORLD RECORDS™. Úžasná osmiminutová show plná magického kouzla se bude odehrávat na 4,5 km dlouhém pobřeží od ostrova Al Marjan až po vesnici Al Hamra a vytvoří ohromující kulisu oslav.

Letošní ohňostroj nabídne oslnivou kombinaci dechberoucího "koberce" vodní pyrotechniky, LED dronů a ohňostrojů v choreografii na hudbu složenou speciálně pro tuto událost. Ohňostroj a show dronů rozzáří oblohu ve velkolepém představení inspirovaném přírodními divy a topografií
Ras Al Khaimah – mořem, pouští
a horami – s cílem pokusit se o dva nové rekordy: "Nejdelší řetěz vodních plovoucích ohňostrojů"
a "Nejdelší přímá řada dronů".

Raki Phillips, výkonný ředitel Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, k letošním oslavám uvedl: V návaznosti na naše minulé úspěchy pokračuje Ras Al Khaimah v posouvání hranic a vytváření nezapomenutelných zážitků pro obyvatele i návštěvníky. Při letošních silvestrovských oslavách chceme nejen rozzářit oblohu a sblížit komunity, ale také vytvořit dva nové světové rekordy GUINNESS WORLD RECORDS™, které ještě více upevní pozici Ras Al Khaimah jako ideální destinace pro oslavy nového roku.

Očekává se, že show bude sledovat více než 50 000 diváků, a proto budou k dispozici dvě akce, z nichž bude možné ohňostroj sledovat - volně přístupný hudební festival pro veřejnost a placená akce s názvem SoundFest. Veřejná akce zahrnuje vyhrazenou diváckou část, aktivity pro děti, food-tracky a živou zábavu. Pro ty, kteří chtějí svůj zážitek z ohňostroje zdokonalit, je tu možnost zakoupit si vstupenky na akci SoundFest za 300 AED na osobu – vstupenky jsou k dispozici na webových stránkách Platinumlist. SoundFest nabídne nejen lepší výhled na ohňostroj, ale nabídne k poslechu řadu senzačních kapel z celého světa. Mezi hlavní hity patří kapela U2 z Velké Británie, Code Masr pro fúzi egyptského rocku, RainaEg s hudbou Raï ze severní Afriky a arabské indie pop-rockové vibrace Dabbet Namla. Večer stylově zakončí DJ BIA, který bude pouštět takové melodie, které udrží taneční parket v pohybu - ideální způsob, jak zakončit rok.

Dalšími zajímavými novinkami letošních oslav jsou volně přístupné plochy určené pro kempování a karavany a také Vehicle Viewing Point pro ty, kteří chtějí sledovat ohňostroj z pohodlí vlastního auta. Mimořádná oslava navazuje na tradici Ras Al Khaimah v pořádání rekordních silvestrovských oslav, a odráží jeho závazek spojovat návštěvníky, obyvatele a všechny komunity. Je také připomínkou rekordního nárůstu počtu návštěvníků v roce 2023 a plného oživení cestovního ruchu v emirátu Ras Al Khaimah, které ho posouvá k cíli přilákat do roku 2030 víc než 3 miliony návštěvníků ročně.
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová.

www.guinnessworldrecords.com
https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah 
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/



Archiv