Menu

Půlmaraton v Ras Al Khaimah v roce 2024

13. 12. 2023

Pod záštitou Jeho Výsosti šejka Saúda bin Sakra Al Kasimiho, člena Nejvyšší rady SAE
a vládce města Ras Al Khaimah, se v sobotu 24. února 2024 uskuteční 17. ročník půlmaratonu Ras Al Khaimah, který bude mít novou trasu na ostrově Al Marjan a poprvé
v historii se poběží silniční závod na 10 km.

Půlmaratonu RAK, který pořádá Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), se zúčastní řada elitních světových běžců na dlouhé tratě, kteří poběží 21,1 km. Přidají se k nim tisíce běžců, kteří absolvují přidružené tratě na 10 km nebo 2 km. Bude to poprvé, co RAK Half Marathon nabídne závod na 10 km, což je vzdálenost, která je obecně považována za ideální odrazový můstek pro ty, kteří se chtějí připravit na přechod k samotnému půlmaratonu. Nové trasy všech třech závodů budou i v roce 2024 vytyčeny na ostrově Al Marjan, který je jedinečným místem emirátu a který se skládá ze čtyř uměle vytvořených ostrovů tvořících souostroví a přípomínající svým tvarem korál.

Raki Phillips, výkonný ředitel úřadu pro rozvoj cestovního ruchu v Ras Al Khaimah, řekl: Jsme velmi rádi, že můžeme oznámit nový termín kultovního půlmaratonu RAK. Od svého založení před 17 lety si tato událost vytvořila své vlastní postavení na světové běžecké scéně, která na Ras Al Khaimah upírá svou sportovní pozornost a přitahuje diváky i závodníky všech výkonnostních kategorií. Každoroční závod stále vychovává mistry světové úrovně a zároveň spojuje místní i mezinárodní komunitu."

Půlmaraton RAK již nyní přitahuje pozornost světových atletů, kteří si v rámci přípravy na londýnský maraton a olympijské hry v Paříži chtějí otestovat svoji kondici v ideálních závodních podmínkách. Na začátku letošního roku získali v 16. ročníku půlmaratonu v Ras Al Khaimah dvojnásobné vítězství Keňané: Bernard Koech v mužské elitě a Hellen Obiriová v ženské kategorii v čase 58:45 a 1:05:05. 

Je nám ctí, že nám byla svěřena organizace půlmaratonu RAK, jedné z nejvýznamnějších sportovních a společenských událostí ve Spojených arabských emirátech," řekl Peter Connerton, generální ředitel společnosti Pace Events a ředitel závodu Ras Al Khaimah Half Marathon, a dodal: Zavedením silničního závodu na 10 km do programu a možností týmové soutěže v rámci Corporate Challenge chceme, aby byl tento roční ještě větší a lepš,í než kdykoli předtím, a zároveň zajistit, aby půlmaraton v Ras Al Khaimah i nadále přitahoval nejlepší světové běžce na dlouhé vzdálenosti."

Registrace na všechny tři závody je otevřena na webových stránkách rakcalendar.ae

Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová. 

https://corporate.visitrasalkhaimah.com
https://visitrasalkhaimah.com/
www.facebook.com/VisitRasAlKhaimah/
www.instagram.com/visitrasalkhaimah/
www.youtube.com/user/VisitRasAlKhaimah 
www.linkedin.com/company/ras-al-khaimah-tourism/



Archiv