Menu

První zrzaví pasažéři po návratu z lanovky málem vypěnili

13. 12. 2020

V pátek 11. prosince proběhly v horském areálu v masivu Králického Sněžníku drážní zkoušky nové nejmodernější lanovky v republice, během kterých asistovalo 185 více než šedesátikilových pasažérů. Nešlo však o běžné cestující, ale o sudy pěnivého zlata hanušovického Pivovaru Holba. Za svou pomoc při zajišťování bezpečnosti lanové dráhy budou odměněni tím nejlepším způsobem – skončí v půllitrech pivních fajnšmekrů.

Horský areál Kraličák v Hynčicích pod Sušinou dokončil po osmi měsících modernizaci lanové dráhy. Ta si právě prošla rozsáhlým zkušebním protokolem, kterého se zúčastnilo také 185 padesátilitrových dobrovolníků Pivovaru Holba. Sudy simulovaly plnou zátěž při testování brzdných systémů. S úspěšnými zkouškami získala lanovka průkaz způsobilosti k provozu a byla slavnostně uvedena do zkušebního provozu, během kterého se již bude těšit na první živé pasažéry. Těm z pátečního testování byla po celou dobu zkoušky věnována maximální péče, aby se zcela vyloučilo riziko případného poškození piva, a tak skončí z části v Penzionu Kraličák a zbytek naplní pípy znovuotevřených hospod a restaurací.

Pivní sudy z hanušovických sklepů nejsou v rámci bezpečnostních prověrek na horách žádnými zelenáči, každým rokem jsou např. nastoupeny k zátěžovým testům ve ski areálu Kouty. Letos však na zrzavé mazáky čekala zkouška o něco náročnější.

Nejmodernější svezení v Česku
Jakmile vládní opatření dovolí, návštěvníci horského areálu Kraličák si užijí tak trochu lepšího svezení, modernizovaná lanovka je u nás totiž ojedinělým dílem. Pochlubit se může hned čtrnácti patenty a kromě futuristického designu a vyšší bezpečnosti potěší lyžaře také vyhřívanými ergonomicky tvarovanými sedačkami. V Česku jde o svého druhu jedinečnou investici.
Připravila Veronika Váňová.

www.holba.cz
https://zima.mujkralicak.cz/



Archiv
for kids