Menu

Přímé letecké spojení Praha – Nur-Sultan

06. 06. 2019

S místopředsedou představenstva akciové společnosti Letiště Praha Ing. Radkem Hovorkou se potkávám 6. června na slavnostním zahájení přímé linky z Prahy do Nur-Sultanu, kterou provozuje letecká společnost SCAT Airlines.

Pane inženýre, jaký má přinos pro český cestovní ruch otevření přímé linky do Kazachstánu?
Pro české turisty je to velká příležitost, jak poznávat krásnou zemi jako je Kazachstán. Minulý rok jsem Kazachstán osobně navštívil a byl jsem okouzlen krásnou přírodou. Velice mě překvapilo, jak moderní je to stát. Včetně turistické infrastruktury, úrovně služeb, bezpečnosti a celkové atmosféry. Z pohledu českého turismu je Kazachstán dosud neobjeveným turistickým klenotem. Opačným směrem se pro kazašské turisty díky lince SCAT Airlines otevřela přímá cesta do srdce Evropy, našeho hlavního města Prahy a dalších evropských destinací.

Přímá linka Praha – Nur-Sultan určitě prospěje obchodním vztahům mezi Kazachstánem a Českem.
Vždy když se otevře přímá linka, znamená to zjednodušení obchodních vztahů. Samozřejmě záleží, jak budou obě země organizovat obchodní činnost. Myslím ale, že otevření linky mezi Prahou a Nur-Sultanem bude mít velmi pozitivní dopad pro obě země.
Připravil Matouš Kainc.

www.scat.kz
www.prg.aero



Archiv