Menu

Praha bude mít přímé spojení s Kazachstánem

07. 03. 2019

Letecká společnost SCAT Airlines potvrdila, že spustí novou pravidelnou linku mezi Prahou a Astanou. Aerolinka bude do hlavního města Kazachstánu létat s Boeingem 737 od 2. června 2019 dvakrát týdně, vždy ve čtvrtek a neděli. Podle odhadů letiště nové spojení využije přibližně 24 tisíc cestujících za rok v obou směrech.

scat_airlines

„Spuštění pravidelných letů na lince z Prahy do Astany je výsledkem více než ročního vyjednávání, na kterém se kromě Letiště Praha podílely ambasády obou zemí a také agentura CzechTourism. Dlouhodobě sledujeme rostoucí potenciál Kazachstánu, jakožto jednoho z nejvýznamnějších trhů v rámci postsovětských zemí. Nové spojení bude využíváno primárně kazašskými turisty, nicméně předpokládáme, že napomůže ke zvýšení turismu také z České republiky a rozvoji vzájemné obchodní spolupráce,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.
Nová přímá linka do Kazachstánu umožní cestujícím také pohodlný přestup na navazující lety do dalších měst v Kazachstánu, jako jsou například Almaty, Šymkent, Taraz, Oskemen nebo Pavlodar.

„Jsme si jistí, že propojení hlavních měst České republiky a Kazachstánu bude velkým přínosem pro rozvoj cestovního ruchu obou zemí,“ řekl Vladimir Denisov, prezident SCAT Airlines.
Prodej letenek bude k dispozici na webových stránkách dopravce www.scat.kz.
Připravila Kateřina Pavlíková.

www.scat.kz          
www.prg.aero

logo



Archiv
for kids