Menu

Pohádkové království České pohádkové akademie na veletrhu Region World 2024

19. 03. 2024

Destinace Pohádkové království České pohádkové akademie vyjadřuje velkou spokojenost
a poděkování za organizací mezinárodního veletrhu Region World, jež se uskutečnil 15. až
17. března na výstavišti PVA EXPO v Praze-Letňanech. Představila tu světu projekt na podporu domácího cestovního ruchu se zaměřením na děti a dospělé
s fantazií.

Odehrála se zde také vernisáž letošní putovní výstavy "30 let od založení JCCR a ATIS-ATIC ČR. Nejhezčí turistické pohlednice, vizitky a kalendáříky 2024". Výstavu zahájil prezident Agentury Dobrý den Miroslav Marek. Na vytváření podmínek pro domácí cestovní ruch po roce 1989 zavzpomínal Rostislav Hošek. Účastníci si připili Platanem z jihočeského protivínského pivovaru – partnera Pohádkového království České pohádkové akademie Klubu českých turistů.

V sobotním pódiovém vystoupení Pohádkové království České pohádkové akademie představilo své chystané akce domácího cestovního ruchu ve spolupráci s Klubem českých turistů, Českými rekordy, Turistickým deníkem a Českou pohádkovou akademií. Informovalo o zrušení obou regionálních turistických informačních center v Praze i Domu cestovního ruchu Orbis. Bohužel dodnes nedošlo k nápravě. Domácí cestovní ruch tak nemá v Česku své ústředí. Bylo vytvořeno mnoho destinací a dotovaných společností destinačního managementu s výsledkem neschopnosti vzájemné komunikace, zatvrzelé konkurence až nevraživosti, natož dohody na zajištění společné propagace českých turistických destinací. Viz letošní neúčast několika krajů na mezinárodním veletrhu Region World a řadě neméně důležitých propagačních událostí na zdrojových trzích českého incomingu.

Nedělní pohádkové odpoledne na hlavním podiu zahájil Ivo Jahleka. Jeho Veličenstvo Václav V., Vydra zvaný s průvodem navštívil expozici Klubu českých turistů, a jako na koni (tentokrát dřevěném) byl lahodným mokem přijat na expozici Rodinného vinařství ANNOVINO LEDNICE.







V expozici Indonézie pohádkovou delegaci v čele s Jeho Veličenstvem Václavem V., Vydrou zvaným přivítala velvyslankyně Indonéské republiky Její Excellence paní Kenssy Dwi Ekaningsih, a byl předveden telemost z Pohádkového království České pohádkové akademie na Bali v režii rodiny cestovatele Jiřího Hrušky.

Na Hlavním pódiu byla pasována Lenka Kavková na ministryni pro Bitvu u Jankova. Předány diplomy a odměny za 27. ročník soutěží o Nejhezčí turistickou pohlednici, vizitku a kalendářík. Byl vylosován sběratelský 4pohled za 12. ročník Měsíce věží a rozhleden, který získává horské kolo Galaxy od Cyklošvec s předáním při Švejkově neděli v Písku 1. 9. 2024.

Jaroslav Pešek po předložení vyplněného Pohádkové pasu, byl pasován na Pohádkového vandrovníka s možností studovat na České pohádkové akademii až po titul Pohádkolog a Vladislav Slezák pozval přítomné na 22. Pohádkový den na hrad Točník 21. 6. 2024.

Poté Ivo Jahelka se sborem Pohádkových ministrů představil a zazpíval hymnu destinace Pohádkového království České pohádkové akademie. Pohádkové odpoledne bylo ukončeno autogramiádou v expozici Muzea Fantastických kouzel a iluzí Pavla Kožíška.

img_1393

Za Pohádkové království České pohádkové akademie děkují všem přátelům a organizátorům za spolupráci a těší se na další pohádková setkávání Václav Vydra, Marcel a Lenka Goetzovi, Ivo Jahelka, Lucia Štefanová, Lenka Kavková a Jankovští zbrojnoši, Josef Vaněk z Českých rekordů, Láďa Slezák z Dvojky, Hynek Klimek alias Vererčák, Jirka Hruška z Bali, Jiří Šátava za Pohádkovou potravinu ad.
Připravil Marcel Goetz, foto Lenka Goetzová.

www.pohadkovekralovstvi.cz
www.dobryden.cz
www.kct.cz
www.holidayworld.cz



Archiv