Menu

Počet domácích hostů v hotelech v Česku byl v srpnu 2021 opět rekordní

09. 10. 2021

Počet domácích hostů v hotelech v Česku byl v srpnu 2021 opět rekordní, ubytovalo se v nich o 8,4 % více obyvatel Česka než v loňském srpnu a dokonce o 42 % než v předloňském, který nebyl ovlivněn koronavirovou pandemií. Celkem přijelo druhý prázdninový měsíc do hotelů v Česku přes milion dvě stě tisíc hostů, přičemž téměř 70 % tvořili právě Češi. Přehledné tabulky vycházející z dnešních dat Českého statistického úřadu naleznete na https://tourdata.cz/.
hotely 2119 srpen, hotely 2020 srpen, hotely 2021 srpen
 
„Výsledky za srpen vycházejí z našich předpokladů a kopírují naše marketingové aktivity. Na začátku sezóny se ještě pravidla pro vstup do evropských zemí měnila celkem intenzivně, a proto například počty turistů z Německa začaly růst až v srpnu. Je patrné, že předvídatelná a jasná pravidla pro vstup do země jsou pro příjezdový cestovní ruch klíčová,“ říká Jan Herget, ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism.

K výraznému oživení oproti loňskému roku došlo především u zahraničních hostů, jejich počet vzrostl o 34 %. Nejvíce turistů přijelo do Česka ze sousedních zemí (Spolkové republiky Německo, Slovenské republiky a Polské republiky). Zvýšily se však i příjezdy turistů ze vzdálených zemí jako jsou Spojené státy americké či Stát Izrael. Oproti před covidovému roku 2019 jsou však stále velmi citelné propady návštěvnosti, a to například u příjezdů z Ruské federace (3 tis. vs. 41 tis. hostů), Korejské republiky (860 vs. 35 tis. hostů) a Čínské lidové republiky (1 tis. vs. 66 tis. hostů). Z evropských zemí například u Španělského království (6,8 tis. vs. 35 tis. hostů), Spojeného království Velké Británie a Severního Irska (3,8 tis. vs. 61 tis) a Italské republiky (12,9 tis vs. 45,9 tis. hostů).

„Naším hlavním úkolem je nyní rozlétat letecká spojení do Prahy a přilákat zahraniční turisty na dovolenou do českých měst, lázní a na hory. V zahraničí se proto postupně rozbíhají kampaně s tématikou vánočních trhů, českých lázní a hor. Část kampaně bude ve spolupráci s leteckými společnostmi Smartwings a Eurowings,“ řekl Jan Herget, ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism a doplnil: „V minulých dnech jsme k prezentaci Česka využili jednu z letošních největších mezinárodních akcí – světovou výstavu EXPO 2020 v Dubaji. Zpětná vazba od místních cestovních kanceláří byla výborná. Díky otevření hranic a téměř 100% proočkovanosti je velká šance, že turisty z Dubaje uvidíme v Česku už před koncem letošního roku.“
Připravila Ivana Vejvodová.

www.czechtourism.cz
www.visitczechrepublic.com



Související články


Hotelnictví

Státní vyznamenání pro Vladimíra Dohnala

Prezident Miloš Zeman vyznamenal při příležitosti výročí vzniku republiky dne 28. října 38 osobností.

29. 10. 2020

číst dál


Hotelnictví Z domova

Víc jak 20 milionů hostů v Česku přenocovalo v hromadných ubytovacích zařízeních

Obliba České republiky rostla významně i v roce 2017, kdy hranice vykázaného počtu hostů přesáhla poprvé v historii 20 milionů...

08. 02. 2018

číst dál


Archiv
for kids