Menu

Otužilecká akce „Covide, končíme!“ zaujala sportovce po celém Lipensku

07. 03. 2022

photo-2022-03-06-10-33-35

U lipenské přehradní nádrže se v sobotu najednou otužovalo 114 lidí. Ti se otužovali na deseti místech po celém Lipensku. Akci organizoval Turistický spolek Lipenska, který se stará o propagaci tohoto území sahajícího od Stožce po Rožmberk a dal jí záštitu hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba. Jedná se o číslo, které bude díky agentuře Dobrý den zaevidováno do České knihy rekordů.

 „Na Lipensku jsme si po dlouhé době užili normální den a odtrhli se od všech starostí dnešního světa. Přemýšleli jsme, zda akci nezrušit, lidé dnes řeší fatální problémy, ale pak jsme si řekli proč a nechali vše běžet. Důležité také bylo, že akce spojila celý region od Stožce po Rožmberk, protože se na jeho organizaci podíleli dobrovolníci ze všech obcí, kde se stará o propagaci Turistický spolek Lipenska. Stanovený rekord je spíše výzvou do dalších let všem dalším otužilcům," uvedl Pavel Pechoušek z Turistického spolku Lipenska.

img_5426

Na deseti vytipovaných místech na Lipensku, tedy u přehradní nádrže a Vltavy bylo deset komisařů, kteří evidovali příchozí sportovce. „Otužilci předvedli skvělé sportovní výkony. Na Lipensku bylo a stále je ideální zimní počasí. Led sílí každý den o dva centimetry a možná si letos ještě zabruslíme. Otužování je důležité právě v této době, kdy jsme obklopeni starostmi, protože ve studené vodě pustíme na chvilku všechny starosti z hlavy,“ uvedl Milan Bukáček, náčelník lipenských vodních záchranářů, který byl komisařem v Dolní Vltavici.

Nejvíc otužilců se ponořilo do vln chladného Lipna na pláži Windy Point v Černé v Pošumaví. „Užili jsme si nádherné počasí, protože v onu rekordní hodinu dokonce silně sněžilo. Atmosféra byla skvělá. K nám přišlo i mnoho diváků na horký punč nebo grog. Příchozí si také užili zábavné představení pro děti i dospělé,“ uvedl David Neumann, provozovatel zdejší pláže, která patří k nejnavštěvovanějším u Lipna.

„Když opomenu prospěšnost otužování, sobotu jsme si moc užili, udělala radost všem zúčastněným a to bylo podstatné,“ uvedla Veronika Březinová, která byla komisařkou v Rožmberku.

Akce se konala již loni pod názvem Covide nezlob mě. Tehdy, ale lidé nemohli kvůli vládním restrikcím cestovat a tak se akce konala v covidovém módu, kdy se sportovci otužili v místě bydliště a generovali své certifikáty na webu www.lipensko.cz. Toto bylo možné i letos!
Připravil Pavel Pechoušek.

www.dobryden.cz
http://tslipenska.cz/
www.lipensko.cz
www.facebook.com/lipensko/



Archiv