Menu

Oslavte romantický Valentýn v botanické zahradě v Troji

06. 02. 2023

Svátek zamilovaných, Den sv. Valentýna, mohou zájemci oslavit v botanické zahradě v Troji. Botanická zahrada hl. m. Prahy si pro ně na 14. února připravila mimořádné večerní komentované prohlídky Valentýnský večer
v džungli. Návštěvníci se dozvědí zajímavosti z milostného života rostlin, ve dvou si vychutnají sklenku vína z Vinice sv. Kláry
a dámy obdrží udržitelně pěstovanou růži. Ještě předtím si všichni, nejen zamilovaní, mohou užít romantickou procházku zahradou, korunovanou návštěvou Vinotéky sv. Kláry, která připraví speciální valentýnské pohoštění. Ideálním valentýnským dárkem pro dámy pak může být nový parfém Fata Morgana No. 2.


Oblíbené večerní komentované prohlídky Džungle, která nespí se konají až do 25. března, každý pátek a sobotu. Valentýnský večer v džungli však bude po všech stránkách výjimečný. Je určen pouze dospělým párům a koná se v úterý 14. února. Součástí prohlídky je i sklenka vybraného vína z Vinice sv. Kláry, dámy obdrží růži a průvodce prozradí mnohá tajemství z milostného života rostlin. Prohlídky se uskuteční v několika skupinách od 18 do 20 hodin a na prohlídku je třeba rezervace. Vstupné pro pár je 790 Kč.






Valentýnské posezení ve Vinotéce sv. Kláry

Nejen zamilované páry, ale i další návštěvníci si mohou na Valentýna užít romantickou procházku botanickou zahradou, korunovanou posezením ve Vinotéce sv. Kláry. Ta si pro návštěvníky na úterý 14. února připravuje speciální pohoštění. Mimořádně bude možné připít si sklenkou sektu místní produkce, a to z výběru dvou šumivých vín z odrůdy Rulandské modré a jedním z odrůdy Modrý Portugal. Vinotéka také nabídne valentýnský balíček občerstvení pro dva, který obsahuje kávu, dezert a sklenku fortifikovaného vína portského typu Fortis Magna, které je další novinkou sezóny 2022.


Unikátní parfém Fata Morgana

Valentýnským dárkem pro dámy se může stát parfém Fata Morgana No. 2. Unikátní vůně byla inspirována Vietnamem a jeho bohatou flórou. Parfém vznikl jako pocta této krásné asijské zemi, kterou odborníci z botanické zahrady navštívili během několika expedic. Základem parfému jsou vonná dřeva a koření, srdcem lotos a oud a hlavou citrusy a bílé květy. Jedná se o limitovanou nabídku druhé řady originálních tělových parfémů, první parfém je již zcela vyprodaný. Parfém Fata Morgana No. 2 je možné zakoupit přímo v botanické zahradě a ve skleníku Fata Morgana nebo v e-shopu botanické zahrady za 699 Kč.

Partnerem akce Džungle, která nespí je Pražská energetika, a.s.
Generálním partnerem Botanické zahrady hl. m. Prahy je Hyundai Motor Czech.
Připravila Darina Miklovičová.

www.botanicka.cz
www.facebook.com/BotanickaZahradaPraha/
www.instagram.com/botanicka_zahrada_praha/
www.hyundai.cz
 

 



Archiv