Menu

O nejkrásnější vánoční perníček

27. 11. 2018

Perníčky patří k Vánocům stejně neodmyslitelně jako pivo k Plzni. Dvě legendární tradice se setkávají v soutěži o nejkrásnější vánoční perníček v plzeňském Pivovarském muzeu. Jubilejní 15. ročník zve k účasti každého zručného zájemce, stačí přinést ty nejpodařenější perníčkové výtvory do 20. 12. 2018 do 12:00 hodin na recepci Pivovarského muzea a zaregistrovat se. Soutěží se ve čtyřech kategoriích: Tradiční vánoční perníček, Dětský perníček, Model s pivovarskou tématikou a Speciální cena poroty. Do každé kategorie je možné přihlásit jeden výrobek.



Stejně jako v předcházejících ročnících, také letos odborná porota posoudí kreativitu, originalitu a krásu vánočního perníčku a vybere první tři v každé kategorii. Jejich autoři budou po zásluze odměněni – dospělí získají finanční voucher a děti dárek, který potěší. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne ve čtvrtek 20. prosince od 17:00 hodin přímo v Pivovarském muzeu v Plzni. Každý soutěžící (starší 18 let), který se vyhlášení zúčastní, si domů pod stromeček odnese multipack plechovek Pilsner Urquell.




Loni se do soutěže o nejkrásnější vánoční perníček zapojilo 51 účastníků a mezi téměř stovkou sladkých a voňavých originálů byly i nepřehlédnutelné kousky – například osvětlená pivovarská jubilejní brána, velký barevný sněhulák, adventní věnec či bezmála metrový anděl. Určitě výborná inspirace pro letošní ročník! Všechny soutěžní perníčky budou vystaveny v Pivovarském muzeu do 4. 1. 2019.

Více informací na http://www.prazdrojvisit.cz/kalendar-akci/soutez-o-nejkrasnejsi-vanocni-pernicek-5/



Připravila Iveta Brixí.

www.prazdrojvisit.cz
www.visitplzen.eu
 



Archiv
for kids