Menu

Navrhni nebo zpropaguj projekt

19. 10. 2020

Další ročníky oblíbených soutěží s tématikou evropských fondů "Navrhni projekt" a "EU4U" jsou v plném proudu. Soutěžit mohou všichni středoškoláci - stačí buď navrhnout projekt, který lze spolufinancovat z fondů EU, nebo už existující projekt zpropagovat.

„Soutěžemi chceme mladým lidem přiblížit přínosy evropských fondů, a to hravou formou. Zároveň se studenti naučí pracovat v týmu, aktivně ve svém okolí hledat, co by šlo díky fondům EU zlepšit, a úspěšně své nápady prezentovat. Každý rok nám chodí řada zajímavých a kvalitních příspěvků do soutěží, věříme, že tomu tak bude i v aktuálním ročníku,“ říká Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů. „Vzhledem k aktuální situaci je výhodou, že soutěže probíhají primárně online – od přihlášky, po konzultace a práci samotných týmů,“ dodává Grabmüllerová.

V soutěži „Navrhni projekt“ si žáci středních škol mohou vyzkoušet přípravu projektu z evropských peněz. Vytvoří tým, najdou společně téma a osloví některého z učitelů, který bude skupinu zaštiťovat. Za odvedenou práci a kvalitní nápady čekají vítěze odměny v podobě poukazů na nákup elektroniky, ale hlavně zkušenosti s přípravou projektových žádostí. Na práci nebudou soutěžící sami, koordinátoři krajských Eurocenter rádi studentům se vším pomohou.

Hotové projekty je možné zasílat elektronicky do konce ledna 2021. Všechny důležité informace, přihlášku i kontakty na Eurocentra jsou uvedeny na webových stránkách soutěže www.navrhniprojekt.cz.

Pro středoškoláky je určená i druhá soutěž „EU4U“, tentokrát ale mají za úkol vybraný už zrealizovaný projekt z fondů Evropské unie představit a zpropagovat. Vyzkouší si tedy práci „markeťáka“, jak se projekty představují veřejnosti. Na výběr mají možnost vytvořit plakát nebo natočit video.

Soutěžit mohou studenti z jakékoli střední školy. Odměnou jim bude marketingová zkušenost a poukazy do internetového obchodu pro všechny členy týmu. Soutěžní příspěvky je možné posílat do konce prosince 2020, o vítězích následně rozhodne odborná porota. Bližší informace jsou k dispozici na EU4U.dotaceEU.cz.
Připravil Vilém Frček.

www.mmr.cz
www.navrhniprojekt.cz
EU4U.dotaceEU.cz



Související články


Vzdělávání

VŠO pokračuje v modernizaci své výuky, získala další dvě akreditace

Představila další schválené akreditace u studijních programů Ekonomika a řízení služeb a Provoz a řízení letecké dopravy –...

12. 02. 2020

číst dál


Vzdělávání

Evropa druhým nejvíc zasaženým regionem ze všech světových trhů

Ztráty z příjmů mezinárodního cestovního ruchu již pětkrát překonaly světovou hospodářskou krizi.

25. 09. 2020

číst dál


Archiv