Menu

Na oslavu Dne vody do Vodního domu

20. 03. 2019

img_20190319_114235

K oslavám Světového dne vody se v sobotu 23. března 2019 připojí i Vodní dům, který zve na komentovanou prohlídku hráze vodní nádrže Švihov na Želivce, představení činnosti záchranné stanice ve Vlašimi a výrobu tradičních dřevěných vodních mlýnků.
Vodní dům je oblíbený turistický cíl, který navštěvují lidé z celé republiky. Ukázalo se, že návštěvníky láká mimo jiné svou polohou. Stojí totiž v těsné blízkosti vodní nádrže Švihov, která zásobuje vodou 1,5 milionu lidí. Ta je z bezpečnostních důvodů veřejnosti nepřístupná. V rámci oslav Světového dne vody však proběhnou od 13:00 a 14:00 komentované prohlídky hráze tohoto vodního díla, takže zájemci budou mít jedinečnou možnost prohlédnout si toto vodohospodářské dílo zblízka.

Co dalšího čeká na návštěvníky během nabitého odpoledne ve Vodním domě, přiblížila Kateřina Zemanová, ředitelka návštěvnického střediska: „Kromě exkurze na hráz jsme s kolegy ze Záchranné stanice pro živočichy Vlašim připravili představení práce zvířecích záchranářů, ukázky hendikepovaných živočichů, a pokud bude možnost, tak vypuštění vyléčeného pacienta zpět do volné přírody. Dále budou mít návštěvníci možnost vyrobit si tradiční dřevěný mlýnek, který si odnesou na památku.“

Komentované prohlídky hráze začínají ve 13 a 14 hodin, sraz účastníků je na recepci Vodního domu vždy minimálně 15 minut před začátkem exkurze. Doporučujeme předem si rezervovat místo pomocí webového formuláře, protože kapacita exkurzí je omezená.

den_vod_plak
Připravila Kateřina Zemanová.

www.vodni-dum.cz
www.csop.cz



Archiv
for kids