Menu

Molo Lipno Residence držitelem realitního Oskara

04. 12. 2022

Do soutěže, kde projekt z Lipna nad Vltavou dominoval v kategorii rezidenčních projektů, se přihlásili majitelé padesáti projektů z celé republiky. Projekt Molo Lipno Residence nebyl jediným oceněným projektem z Lipenska. Na třetím místě ve své kategorii skončil hotelový komplex Element, který stojí ve stejném městě.

O vítězích již 24. ročníku soutěže „Best of Reality – Nejlepší z realit“ rozhodla devítičlenná odborná porota, v jejímž čele stál Tomáš Drtina, viceprezident Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.

Projekt Molo Lipno Residence je rezidenční komplex s luxusní restaurací, k níž ze břehu vede unikátní molo, které je nejdelší ve střední Evropě a je založeno na 67 pilotech.

„Stavba tohoto složitého založení, které muselo mj. zohlednit mocnost a pohyb ledu v zimních měsících, probíhalo z navezeného kamenného valu do jezera, aby se těžká technika včetně vrtacích souprav pro piloty dostala až na konec stavby mola a mohla pracovat nad hladinou Lipna. Val byl následně s průběhem výstavby postupně odtěžován,“ uvádí Petr Zajíček, který zodpovídá za provoz celého projektu.

Na konci mola je luxusní restaurace, kde je vytápění objektu restaurace a jejího zázemí je realizováno pomocí tepelného čerpadla, kdy na dně jezera je položen kolektor o ploše 1200 m2 a délce trubek 330 metrů. Molo je volně přístupné, bezbariérové, vhodné pro všechny cílové skupiny.
Připravil Pavel Pechoušek.

www.sumava-lipno.eu
http://tslipenska.cz/
www.lipensko.cz
www.facebook.com/lipensko/

'   



Archiv