Menu

Mistři cechu pekařského soutěžili na Pekařské sobotě

16. 07. 2019

Pětičlenná odborná porota, složená ze zástupců Státní zemědělské a potravinářské inspekce a odborných škol, v čele s předsedou Pavlem Gottwaldem, hodnotila 2 kategorie – nejlepší chleba a nejlepší rohlík. Celkem se do odborné soutěže zapojilo 10 vzorků chlebů a 8 vzorků rohlíků. 



Nejlepší chléb upeklo a v soutěži o nejlepší chleba zvítězilo Pekařství Arete s.r.o. z Rožnova pod Radhoštěm. Na druhém místě se umístilo Pekařství Křižák s.r.o. z Boleradic. Bronzovou medaili získala Pekárna Podhradní Lhota.

První místo, v kategorii o nejlepší rohlík, získala firma Pekařství Křižák s.r.o. z Boleradic. Stříbrná příčka patří Pekařství ARETE s.r.o. z Rožnova pod Radhoštěm. Na stupně vítězů, v podobě třetího místa, se dostala firma CONSI, v.o.s. – Pekárna U Mostu ze Vsetína.

Titulem „Nejlepší pekař Valašského království“, o kterém rozhodli samotní návštěvníci svými hlasy, se může pyšnit Integrovaná střední škola z Valašského Meziříčí. Na druhém místě se umístila paní Iveta Baculáková, firma BaBAD z Čadce. „Bronzový“ stánek patřil firmě Placky z pece pana Zdeňka Žiláka z Valašských Klobouk.

Zástupci pekařských firem se utkali i v netradičních disciplínách, tzv. „Pekařském trojboji“. Pekařští mistři museli svoji zručnost a talent předvést s trakařem a třemi pytli mouky, na chůdách s pekařskou nůší na zádech a s půllitrem piva na lopáři.  Vítězem v trojboji se stal LUDĚK BEČICA, zástupce pekárny ZDRAVOSTI ze Šternberka. JAROSLAV STRÁNSKÝ z Pekárny Semag Havířov vybojoval druhé místo. Diplom za třetí místo získal MILOSLAV PROKOP, Pekárny Blansko a.s.

Všem vítězům blahopřejeme.
Připravila Pavlína Polášková, foto: Valašské muzeum v přírodě. 

www.vmp.cz
www.facebook.com/VMPRoznov

 

 



Související články


Z domova

Výlety po středních Čechách podle operní pěvkyně Andrey Kalivodové

Slavná česká operní pěvkyně žije již několik let ve Středočeském kraji, který si zamilovala a kde je šťastná.

15. 06. 2020

číst dál


Mice Z domova

Mezinárodní dětský folklorní festival "Kunovské léto" (CIOFF) slaví své 25. narozeniny

Za dobu své existence obstál mezi řadou dalších významných festivalů u nás i ve světě, stal se vyhledávaným a uznávaným festivalem.

05. 06. 2018

číst dál


Archiv