Menu

Mistři cechu pekařského soutěžili na Pekařské sobotě

16. 07. 2019

Pětičlenná odborná porota, složená ze zástupců Státní zemědělské a potravinářské inspekce a odborných škol, v čele s předsedou Pavlem Gottwaldem, hodnotila 2 kategorie – nejlepší chleba a nejlepší rohlík. Celkem se do odborné soutěže zapojilo 10 vzorků chlebů a 8 vzorků rohlíků. 



Nejlepší chléb upeklo a v soutěži o nejlepší chleba zvítězilo Pekařství Arete s.r.o. z Rožnova pod Radhoštěm. Na druhém místě se umístilo Pekařství Křižák s.r.o. z Boleradic. Bronzovou medaili získala Pekárna Podhradní Lhota.

První místo, v kategorii o nejlepší rohlík, získala firma Pekařství Křižák s.r.o. z Boleradic. Stříbrná příčka patří Pekařství ARETE s.r.o. z Rožnova pod Radhoštěm. Na stupně vítězů, v podobě třetího místa, se dostala firma CONSI, v.o.s. – Pekárna U Mostu ze Vsetína.

Titulem „Nejlepší pekař Valašského království“, o kterém rozhodli samotní návštěvníci svými hlasy, se může pyšnit Integrovaná střední škola z Valašského Meziříčí. Na druhém místě se umístila paní Iveta Baculáková, firma BaBAD z Čadce. „Bronzový“ stánek patřil firmě Placky z pece pana Zdeňka Žiláka z Valašských Klobouk.

Zástupci pekařských firem se utkali i v netradičních disciplínách, tzv. „Pekařském trojboji“. Pekařští mistři museli svoji zručnost a talent předvést s trakařem a třemi pytli mouky, na chůdách s pekařskou nůší na zádech a s půllitrem piva na lopáři.  Vítězem v trojboji se stal LUDĚK BEČICA, zástupce pekárny ZDRAVOSTI ze Šternberka. JAROSLAV STRÁNSKÝ z Pekárny Semag Havířov vybojoval druhé místo. Diplom za třetí místo získal MILOSLAV PROKOP, Pekárny Blansko a.s.

Všem vítězům blahopřejeme.
Připravila Pavlína Polášková, foto: Valašské muzeum v přírodě. 

www.vmp.cz
www.facebook.com/VMPRoznov

 

 



Nepřehlédněte


Z domova Rozhovory

Přežije cestovní ruch kompetenční lobotomii?

Nechceme, aby v blízké budoucnosti turisté jezdili pouze do Prahy a Českého Krumlova. Zhodnocovat obrovský potenciál cestovního ruchu regionů Čech, Moravy a Slezska,...

26. 08. 2019

číst dál


Mice Gastro

Mezinárodní agrosalón Země živitelka

Chystá se dotisk úspěšné kuchařky Eduarda Levého „Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty“

24. 08. 2018

číst dál


Czech specials new