Menu

Master Chef na Přímce ve znamení chřestu

18. 05. 2021

Vyučující odborného výcviku oboru Kuchař-číšník pro žáky připravily výzvu v podobě soutěže Master Chef 2021.

masterchef_spoecna_fotografie


„Hned po návratu žáků z distanční výuky na odborný výcvik jsme pro ně měly připravenu výzvu v podobě soutěže s názvem „Master Chef 2021 na Přímce“. Námi oslovení žáci byli z návrhu nadšení a hned nám podsouvali své návrhy v podobě zajímavých receptů,“ představily další z řady projektů vyučující odborného výcviku oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.

Podmínkou této soutěže, z níž vyjde vítěz, nejlepší kuchař,  bylo zařadit alespoň v jednom ze tří pokrmů chřest. Žáci byli rozděleni do dvou soutěžních týmů, příznačně pod názvy Kuchtíci a Bábovky, a jejich úkolem bylo připravit předkrm, polévku a moučník.

Tým Kuchtíků tvořili Petr Kubiš a Marek Lukáš, kteří společně připravili chřest s holandskou omáčkou a zastřeným vejcem, Natálie Viklická a Lenka Budišová uvařily vynikající chřestovou polévku se sypaným parmazánem a Nela Polášková se Zuzanou Novákovou se předvedly dokonalým čokoládovým fondantem s malinovým přelivem.

Do týmu Bábovek patřili Kateřina Kristiánová, jež porotu zaujala lososovým tatarákem s pestem z medvědího česneku a opečenou bagetou, Dominik Doležal a Lucie Klinerová, kteří uvařili dokonalý chřestový krém s espumou a muškátovým oříškem, a Simona Wirglerová s Robinou Valičovou, které bodovaly s mini Pavlova s mascarpone a lesním ovocem.

Pokrmy hodnotila pětičlenná soutěžní komise, která byla tvořena odborníky z praxe. „Rozhodnout, který tým bude vítězný, nebylo, ostatně jako vždy, vůbec jednoduché. A to jsme samozřejmě čekaly nadstandardní výkony, vždyť i soutěžící patří mezi TOP žáky oboru! Výherce může být ale jen jeden, tentokrát to byl, ale opravdu jen o prsa, tým Bábovek,“ zhodnotily vyučující.



20210512_152136

2_chrest


A jak soutěž hodnotí sami účastníci? „Akce se nám velmi líbila, byla dobře zorganizovaná a celým dnem panovala příjemná atmosféra. Oba týmy jsme se dokázaly sladit a spolupracovat. Děkujeme paním mistrovým za možnost zúčastnit se a přiučit se novým věcem. Už se těšíme na další aktivity, v naší škole se totiž pořád něco děje!“
Bc. Zuzana Sedláková, Mgr. Michaela Bednaříková, Petra Čapounová, Bc. Dagmar Hudečková, vyučující odborného výcviku oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o., a Mgr. Ludmila Karpíšková

www.sousoszn.cz
   



Archiv