Menu

Loutkohrátky na Betlémě

20. 09. 2023

V sobotu 23. září zamíří do památkové rezervace Betlém v Hlinsku opět loutky z Muzea loutkařských kultur v Chrudimi. Součástí programu Loutkohrátky na Betlémě jsou workshopy, kdy si malí i velcí návštěvníci budou moci na 4 stanovištích vyrobit vlastního maňáska či prstovou loutku z papíru.









„Pro malé i velké zájemce budou připraveny dílničky, v nichž si zájemci vyrobí vlastní loutku. Také bude možné vyzkoušet si, jaké to je hrát divadlo s marionetami nebo maňásky. Kolegyně a kolegové z Muzea loutkářských kultur budou ochotnými průvodci do světa loutek. Návštěvníci budou mít možnost si koupit loutky či suvenýry,“
uvedla Ilona Vojancová, odborná pracovnice Muzea v přírodě Vysočina.

Program se uskuteční od 10 do 15 hodin za každého počasí a návštěvníci se mohou těšit i na vstup do objektů zdarma. Zároveň se v tento den nebudou konat prohlídky objektů.

Celoroční společný projekt Muzea loutkářských kultur v Chrudimi a Muzea v přírodě Vysočina se uzavře 4. listopadu 2023, kdy si v Mydlářovském domě v Chrudimi v rámci přípravy na adventní období připomeneme další krásné lidové zvyky a tradice. Společně budeme vyrábět slaměné vánoční ozdoby a naučíme se péci tradiční kynuté pečivo. Pro návštěvníky je také připraveno pokračování oblíbeného kvízu Tajemství staré půdy, kdy si budou moci připomenout mnohdy tajuplně vyhlížející předměty, které bývaly součástí běžného života našich předků.
Připravila Petra Valíčková.

www.puppets.cz
www.nmvp.cz/vysocina



Archiv