Menu

Lipenští vodní záchranáři pořádají kurzy v otužování

17. 11. 2022

Zájem o specializované kurzy pro veřejnost, které pořádají lipenští vodní záchranáři narostl. Přes léto měla parta okolo zdejšího náčelníka Milana Bukáčka ve svých teambuilding programech a kurzech věnovaných první pomoci nebo plavání, neustále plno. Do Dolní Vltavice, kde mají základnu, veškeré profesionální zázemí a mohou nabídnout kompletní odborný servis, jezdilo mnoho firem nejen z jižních Čech.

„Spolupracujeme s hotely na Lipensku a doplňujeme je o zážitkový program pro firmy. Naše programy jsou opravdu velmi oblíbené, máme skvělé reference od firem velkých jmen, zvládneme zabavit najednou i 200 lidí,“ uvádí lipenská vodní záchranářka Michaela Petrů.

Na zimu chystají otužilecké kurzy pro firmy, ale i jednotlivce. Chtějí laické veřejnosti vysvětlit, jak se otužovat zdravě, správně a nehazardovat se zdravím. „Dnes se mnoho lidí otužuje na hraně rizika - jde o moderní trend, který propukl v době covidu, kdy se nic jiného pomalu ani dělat nemohlo. Lékař z řad záchranářů v rámci přednášky jasně dle prezentace ukazuje, jak je dobré se otužovat celoročně - chodit bos, méně oblečený a hlavně nepřetápět prostory ve kterých bydlíme a to hlavně v noci, při spánku,“ uvádí Milan Bukáček. Zájem čekají obrovský – nabitou měli celou letní sezónu a o otužování je stále větší zájem i mezi laiky. Během třeba i několikadenního programu se snažíme lidem představit práci vodního záchranáře. „Frekventanti si mohou vše na naší práci vyzkoušet a hlavně se pobavit. Nikoho do ničeho nenutíme, většinou za námi účastnici programu chodí, že by si chtěli vyzkoušet ještě další aktivity. Je to milé, nás to baví, stmeluje to i náš tým, když dokážeme  programy dobře zajistit,“ shrnuje.

Finanční prostředky následně použijí pro činnost celého spolku a nákup nutných prostředků. Záchranáři pravidelně pořádají kurzy první pomoci pro firmy ze širokého okolí. Pravidelně již nekolik let organizujeme i kurzy vodní záchrany a tzv. přežití pro Jihočeskou univerzitu, Palackého univerzitu  Olomouc, základní a střední školy, záchranáře a vojáky.

pland_5

„Školí u nás opravdoví záchranáři z praxe. Jsou to odborníci a svou práci zvládají výborně. Rádi tuto službu nabízíme, protože v krizových situacích musí člověk umět se rozhodnout a umět jednat rychle, nejhorší je nedělat nic. Veškeré finance, co vyděláme investujeme do naši činnosti -  dalšího vzdělávání naši lidí, proškolení, zvyšování kvalifikace a do materiálu,“ shrnuje Milan Bukáček.
Zájemci se mohou hlásit na email:bukacek@zachranari.com nebo na telefon: 606 270 047
.Připravil Pavel Pechoušek.

www.lipenskavzs.cz
http://tslipenska.cz/
www.lipensko.cz
www.facebook.com/lipensko/

www.lipno.cc



Archiv
for kids