Menu

Letiště Praha završí oslavy 80 let své existence videem se známými osobnostmi

21. 03. 2018

Připomenout osmdesátiletou existenci největšího letiště v České republice a podpořit jeho značku má nový krátký film „Příběh Letiště“, který připravilo Letiště Praha na závěr sezóny 80. výročí ve spolupráci s agenturou Outbreak a produkční společností Masterfilm. Spot režírovaný Janem Látalem, který byl natáčen v průběhu loňského roku, mapuje historii letiště prostřednictvím výpovědí známých i neznámých cestujících. Své zážitky z cest zde vypráví i několik významných osobností jako je herec Jan Tříska, válečný veterán druhé světové války Emil Boček nebo fotbalový brankář Petr Čech. Video bude použito na sociálních sítích letiště a v plánované online kampani.
Vůbec první osobností, která se do projektu ještě v první polovině loňského roku zapojila, byl Jan Tříska. Před dokončením filmu v září loňského roku známý český herec bohužel tragicky zemřel. Na zařazení jeho výpovědi se proto letiště domluvilo s rodinou. „Souhlas rodiny pana Třísky se zveřejněním videa v původní zamýšlené podobě včetně dalších vzpomínek tohoto výjimečného umělce má pro Letiště Praha obrovský význam. Moc si tohoto souhlasu vážíme,“ uvedl Jakub Puchalský, výkonný ředitel korporátní a marketingové komunikace Letiště Praha. Kromě J. Třísky se o své zážitky spojené s letištěm podělili modelka Tereza Maxová, vodní slalomář Vavřinec Hradílek, cestovatel Dan Přibáň, fotbalový brankář Petr Čech, výtvarnice Kateřina Šedá či válečný veterán Emil Boček. Film i microsite spojená s projektem obsahuje příběhy i desítek „obyčejných“ cestujících, kteří s letiště v průběhu projektu sdíleli své příběhy, zkušenosti a zážitky. „Všechny vzpomínky, které v projektu zazní, jsou stejně důležité, bez ohledu na to, zda je jejich nositelem známá osobnost či běžný cestující. Letiště Praha stálo během uplynulých osmi dekád na počátku zásadních životních událostí tisíců lidí, jimž umožnilo cestovat, poznávat, zažívat malá i velká dobrodružství, vracet se zpět bohatší o zkušenosti. Chtěli jsme tímto způsobem završit připomínku 80leté historie letiště, poděkovat cestujícím a vzdát hold všem, kteří se v minulosti i současnosti starali a starají o chod našeho největšího vzdušného přístavu,“ doplnil Jakub Puchalský.
S novým spotem, který představuje pražské letiště originálním pohledem a formátem, se široká veřejnost může setkat od 20. března, a to především v rámci marketingových kampaní letiště zaměřených na online média. Vedle finálního střihu nového filmu Letiště Praha vzniklo také pět medailonků věnovaných konkrétním vystupujícím osobnostem. Ty budou k dispozici na webu www.letisteslavi80.cz, na sociálních sítích Letiště Praha (Facebook, Instagram, YouTube), a dále v online kampaních na Stream, Seznam, ČSFD a iDnes. Video vznikalo jako završení celoročních oslav 80. výročí existence největšího letiště v České republice. To si Letiště Praha připomnělo celou řadou akcí, včetně unikátní výstavy o historii letiště, ale také jeho budoucím rozvoji, která je stále otevřena pro veřejnost denně v prostorách příletové haly Terminálu 2.
Příběh Letiště si můžete prohlédnout na https://www.letisteslavi80.cz/pribehy
Připravila Marika Janoušková.

www.letisteslavi80.cz
www.prg.aero



Archiv
for kids