Menu

Kulinářské umění života

21. 01. 2018

Desátého ledna se v budově střední školy na Přímětické ulici konal maturitní projekt studentů čtvrtého ročníku oboru Hotelnictví a turismus. Pod názvem Culinary art of living si jej připravili Žaneta Dibelková, Lucie Baiglová a Adam Vařeka. Součástí projektu byla také gastronomická soutěž pro studenty nižších ročníků stejného oboru.
Pět týmů připravovalo tříchodové degustační menu na úrovni zážitkové gastronomie pro čtyřčlennou nezávislou porotu. Pokrmy, doplněné víny od vinařství Lahofer a vinařství Hort, podléhaly dvěma podmínkám.  Musely ohromit porotu chutí i vzhledem a zároveň být nejlepší. Žáci si tak vyzkoušeli náročnost přípravy pokrmů v luxusních podnicích a obtížný úkol restaurací vyrovnat se, ba i překonat konkurenci. Cenné rady jim předal odborník z praxe Radek Tesař, zkušený student Milan Volf a absolvent školy Roman Šálek.
„Porota byla ohromena skvělými výtvory soutěžících a servírované umění by prý v žádném podniku neurazilo ani člena poroty, šéfkuchaře Tomáše Machovce z hotelu Happy Star a nestyděl by se za ně ve své kuchyni. Třeba tyhle nadané žáky jednoho dne uvidíme pyšnící se michelinskými hvězdami,“ řekla učitelka odborných předmětů Bc. Dagmar Hudečková.
Připravila Kateřina Kotoučová.

www.sousoszn.cz



Související články


Vzdělávání Gastro

Vysoká škola hotelová v Praze slavila 20 let své existence

Vysoká škola hotelová v Praze uspořádala kulinářskou akci Retro gastronomie aneb 30 let od sametové revoluce.

17. 05. 2019

číst dál


Vzdělávání Mice Gastro

Mezinárodní mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 2019

Pozvánka na 25. ročník mezinárodního mistrovství Česka Gastro Junior Brno – Bidfood Cup 17. – 20. ledna 2019 do pavilonu P na...

12. 01. 2019

číst dál


Czech Specials
Side VSH