Související články
Absolutním championem Cool Climate Wine Awards 2022
Rulandské šedé výběr z cibéb 2018 z vinařství ANNOVINO LEDNICE.
25. 05. 2022
16. 03. 2021

Během distanční výuky se žákyně prvního ročníku obor Kuchař-číšník zúčastnily projektu, který byl zaměřen na typické české pokrmy. Lenka Budišová, Natálie Schusková, Nela Polášková a Simona Wirglerová ze třídy KČ1.A si zvolily tři české pokrmy, které připravily doma. Vše průběžně fotily a natáčely, a protože je třeba se připravovat na komunikaci s návštěvníky ze zahraničí, zpracovaly finální powerpointovou prezentaci i v anglickém jazyce.
„Žákyně se do tohoto projektu vrhly, jak se říká, po hlavě! Připravily tři české pokrmy, domlouvaly se, co která udělá, jak si co rozdělí. Byla radost s nimi pracovat! Lenka Budišová společně s Natálií Schuskovou připravily uzenou polévku s kroupami, Simona Wirglerová připravila plněné bramborové knedlíky s uzeným masem a dva druhy zelí. Jako poslední chod, moučník, byly zvoleny české koláče, které připravila Nela Polášková. Všechny předvedly opravdu skvělou práci a jejich nasazení a nadšení k práci bylo motivací pro mne samotnou,“ zhodnotila výkony svých svěřenců Bc. Zuzana Sedláková, učitelka odborných předmětů oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.
Připravila Ludmila Karpíšková.
www.sousoszn.cz

Související články
Rulandské šedé výběr z cibéb 2018 z vinařství ANNOVINO LEDNICE.
25. 05. 2022
Nepřehlédněte
Rok 2024 přináší pro Brno výjimečné oslavy – sté výročí od rozsvícení prvního vánočního stromu na náměstí Svobody.
28. 11. 2024
Chystá se dotisk úspěšné kuchařky Eduarda Levého „Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty“
24. 08. 2018