Související články
Dočkáme se houbových žní?
Kačenky se letos příliš neobjevovaly, klima moc nepřálo ani smržům. Na program zvolna přicházejí lišky.
26. 05. 2020
16. 03. 2021

Během distanční výuky se žákyně prvního ročníku obor Kuchař-číšník zúčastnily projektu, který byl zaměřen na typické české pokrmy. Lenka Budišová, Natálie Schusková, Nela Polášková a Simona Wirglerová ze třídy KČ1.A si zvolily tři české pokrmy, které připravily doma. Vše průběžně fotily a natáčely, a protože je třeba se připravovat na komunikaci s návštěvníky ze zahraničí, zpracovaly finální powerpointovou prezentaci i v anglickém jazyce.
„Žákyně se do tohoto projektu vrhly, jak se říká, po hlavě! Připravily tři české pokrmy, domlouvaly se, co která udělá, jak si co rozdělí. Byla radost s nimi pracovat! Lenka Budišová společně s Natálií Schuskovou připravily uzenou polévku s kroupami, Simona Wirglerová připravila plněné bramborové knedlíky s uzeným masem a dva druhy zelí. Jako poslední chod, moučník, byly zvoleny české koláče, které připravila Nela Polášková. Všechny předvedly opravdu skvělou práci a jejich nasazení a nadšení k práci bylo motivací pro mne samotnou,“ zhodnotila výkony svých svěřenců Bc. Zuzana Sedláková, učitelka odborných předmětů oboru Kuchař-číšník SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.
Připravila Ludmila Karpíšková.
www.sousoszn.cz

Související články
Kačenky se letos příliš neobjevovaly, klima moc nepřálo ani smržům. Na program zvolna přicházejí lišky.
26. 05. 2020
Nepřehlédněte
V pražské restauraci Blatnice proběhla degustace vín Blatel.
02. 06. 2019