Menu

Kuchaři z Přímky potěšili seniory v Božicích

22. 05. 2021

1_boice_pedvn_mounk

Projektem Pečeme s úsměvem překvapili seniory v pečovatelském domě v Božicích vyučující a žáci oboru Kuchař-číšník ze SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s.r.o.


„Rozhodly jsme se zpříjemnit dlouhé chvíle našim nejstarším spoluobčanům, protože tato pandemická doba je zejména pro ně velmi tíživá. Jsme odborníky na pečení, forma pomoci byla tedy jasná – upečeme moučníky a obdarujeme ty nejvíce ohrožené! Oslovily jsme žáky 2. a 3. ročníku oboru Kuchař-číšník, ti zase spolužáky z oboru Sociální činnost a projekt byl na světě!“ prozradila své prvotní myšlenky Petra Čapounová, učitelka odborného výcviku.

„Naši žáci připravili tři různé moučníky: čokoládové cookies, muffiny s bílou čokoládou a citronem a domácí tlačené koláče. Recepty byly samozřejmě zvoleny s ohledem na spotřební i hygienické důvody,“ dodaly její kolegyně Bc. Zuzana Sedláková, Mgr. Michaela Bednaříková a Bc. Dagmar Hudečková.

Se svými pocity se svěřili i samotní žáci. „Jsem ráda, že jsem se naučila plno nových věcí a mohla vykouzlit úsměv na tváři našimi výrobky,“ zho
dnotila Kateřina Kristianová, žákyně KČ2.B. Hodnocení přidal i spolužák Dominik Doležal: „I když nejsem příliš zkušený v přípravě moučníků, o to víc mě těšilo podílet se na této výzvě.“

2_okoldov_cookies_a_tlaen_kole

„Předávání výrobků žáků i s recepturami se uskutečnilo 20. května 2021 přímo v pečovatelském domě v Božicích za přítomnosti Bc. Martina Bendy, vedoucího učitele odborného výcviku, Mgr. Marcely Sabové, vedoucí oboru Sociální činnost, a Petry Čapounové, která byla duší této zdařilé akce,“ doplnil Mgr. Libor Hanzal, ředitel školy.
Připravily Petra Čapounová a Mgr. Ludmila Karpíšková.


www.sousoszn.cz



Archiv