Menu

Korean Air nasadí ze Soulu do Prahy Dreamliner

10. 09. 2018

Letecká společnost Korean Air oznámila, že bude od 29. října 2018 na trase mezi Prahou a Soulem, hlavním městem Jižní Koreje, létat s Boeingem 787-9 Dreamliner. V zimní letovém řádu bude i nadále létat třikrát týdně, vždy v pondělí, středu a sobotu. Tato verze letadla má kapacitu 269 cestujících v konfigurací tří cestovních tříd.

korean_air_b787-9_dreamliner_1

„Nasazení stroje Boeing 787 Dreamliner na trase z Prahy do Soulu umožní cestujícím mířícím do Asie komfortnější cestování v jednom z nejmodernějších a zejména nejtišších letadel současnosti. Jeho využití v Praze tak bude odpovídat našemu odpovědnému přístupu k udržitelnému rozvoji, především řešení hlukové zátěže z leteckého provozu,“ uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha. „Jedná se také o skvělou ukázku toho, jak se linka, která je v provozu od roku 2004 exponenciálně vyvíjí a nabízí cestujícím stále více služeb na palubě,“ dodal Řehoř.

Konstrukce letounu Boeing 787 Dreamliner je zcela odlišná od běžných dopravních letadel. Dreamliner je prvním komerčním letounem, jehož trup je vyroben z lehkého materiálu na bázi uhlíkových vláken – kompozitů. Díky nižší hmotnosti spotřebuje o 20 % méně paliva a vyprodukuje o 20 % méně emisí oproti jiným letounům ve stejné kategorii. Asi největší změnu však pocítí sami cestující na palubě. Interiér využívá k osvětlení nejnovější LED technologie, které se mění v závislosti na čase a prostředí, ve kterém se letoun nachází. Okna kabiny jsou o 78 % větší oproti jiným typům letadel a plastové záclonky byste na nich hledali marně. Každé okno je vybaveno tlačítkem na ztmavení nebo zprůhlednění skla v pěti různých úrovních. Kabina Dreamlineru Korean Air nabízí 6 sedadel v první třídě, 18 sedadel v business třídě a 245 míst v ekonomické třídě. Každé sedadlo první a business třídy má svůj vlastní přístup do uličky a pouhým stiskem tlačítka se přemění na vodorovné lůžko. Cestující si mohou vybrat také z bohaté nabídky nápojů nebo korejského i mezinárodního menu ve všech třídách.

 „Jsme velmi rádi, že můžeme cestujícím mezi Prahou a Soulem představit nejmodernější letoun z naší flotily. Pevně věřím, že Dreamliner pozitivně přispěje k upevnění pozice Korean Air v Praze, která zároveň patří mezi nejoblíbenější evropské destinace“, sdělil Yeong Ho Choe, generální manažer letecké společnosti Korean Air pro region CEE.

Aerolinka provozuje lety na Mezinárodní letiště v Inčchonu v letní sezóně s nejnovějším jumbem Boeing 747-8I. V zimní sezóně doposud létala s Boeingem 777-200ER. Díky změně typu letadla na Dreamliner dojde oproti té loňské k navýšení sedačkové kapacity o téměř 8,5 %.

 

Letový řád linky v zimním letovém řádu:

 

Soul – Praha*

Praha – Soul*

  Pondělí, středa, sobota

12:50 – 16:10

18:30 – 12:40+1

* Uvedené časy jsou místní.

Letenky jsou již v prodeji na webových stránkách dopravce www.koreanair.com.

Další informace o tomto typu letadla najdete také na webových stránkách Korean Air https://www.koreanair.com/global/en/traveling/aircraft-info/details.html?fleetCode=b787-9.



O letecké společnosti Korean Air

Letecká společnost Korean Air byla založena v roce 1969. V roce 2017 přepravila více než 26 milionů cestujících a patří mezi TOP 20 světových leteckých společností. Korean Air provozuje denně přes 460 letů do 125 destinací ve 44 zemích na šesti kontinentech. Má moderní flotilu čítající 175 letadel a zaměstnává více než 20 000 zaměstnanců po celém světě. Mezi hlavní obchodní činnosti společnosti patří přeprava osob a nákladu, aerokosmonautika, catering a palubní prodej. Hlavní základnou Korean Air je nově otevřený terminál 2 na Mezinárodním letišti Inčchon v Jižní Koreji.

Korean Air je zakládajícím členem letecké aliance Sky Team, která každoročně přepraví 730 milionů cestujících po celém světě, a to na více než 16 609 letech denně zahrnující 1 074 destinací ve 177 zemích. Letecká společnost Korean Air nedávano zahájila joint venture partnerství se společností Delta Air Lines na transpacifickém trhu.

V roce 2019 oslaví Korean Air 50. výročí od svého založení. S odkazem na motto „Excellence in Flight“ je vizí společnosti být respektovaným lídrem v oblasti světových aerolinií.

Připravil Roman Pacvoň.

 

www.prg.aero
www.koreanair.com



Archiv
for kids