Menu

Kláštery Český Krumlov - akce červenec a srpen 2020

18. 07. 2020

veern_stezka_kltern_zahradou

Expoziční okruhy jsou otevřeny denně 10.00 – 18.00. První okruh je určen pro milovníky historie, umění a architektury. Druhý okruh zaujme především dětského návštěvníka. Představovány jsou rozličné lidské dovednosti formou her a vlastních prožitků. Okruhy doplňují komentované prohlídky obou klášterních areálů. S průvodcem je možné si projít areál klášterů a seznámit se nejen s historií, ale i tím, co běžnému návštěvníkovi uniká nebo zůstává skryté. Při večerních prohlídkách prožijte jedinečnou atmosféru klášterů za svitu svící. „Přijďte si oddechnout od denního shonu do prostor ambitu bývalého kláštera minoritů a využijte možnosti podívat se na noční Krumlov z neobvyklého pohledu klášterní spojovací chodby.“ Zve Marta Dlouhá z Klášterů Český Krumlov. Letní novinkou jsou komentované prohlídky určené pro děti, či hra, která provede rodiny s dětmi klášterními zahradami. Do klášterů se opět po roce opět vrátilo letní kino. „Druhý ročník letních kin se vstupem zdarma přinese dokumenty i filmovou klasiku“, dodává Dlouhá.

Kláštery jsou rovněž místem, kde se představují tradiční řemesla a řemeslníci. Každý den v týdnu můžete navštívit některou z našich řemeslných dílen a pod vedením zkušeného řemeslníka si vytvořit vlastní řemeslný výrobek. Máme připraveny jednoduché i složitější výrobky pro děti i dospělé návštěvníky! Navštivte kováře, hrnčíře, brašnáře, sklářku či barvířku a zažijte Kláštery aktivně s vašimi blízkými. „Významným datem letošního léta je rozmezí 14.-16.8. 2020, kdy zažijeme Plameny v klášteře. Ne, opravdu nebudete svědky podpálení významné krumlovské památky, ale v klášterech se odehraje celostátní sympozium vinutých perel, kde se představí ti nejlepší vinutkáři a skláři z českých zemí. Součástí bude prezentace šperků a možnost vlastnoručně si šperk vyrobit. Doprovodný program obstará skvělá muzika a večerní ojedinělá ohňová show v podání skupiny IN FLAMENUS“ zdůrazňuje klášterní sklářka Lucie Lukášková, která je zároveň organizátorko tohoto setkání.

V pondělí 3.8. a 17.8 a středu 12.8. a 26.8.  se noční klášter se promění v jedinečný scénický prostor. Na Tajemné stezce klášterní zahradou si vychutnejte tajemnou atmosféru utichajícího kláštera a jeho zahrad. Obdivujete středověkou architekturu za svitu svící a užijte si přes den nepřístupná tajemná zákoutí, plná nejrůznějších překvapení!

Sobota 29. 8. je rozlučkovým dnem s prázdninami. Hra pro děti a rodiče „HLEDÁNÍ KLÁŠTERNÍHO ZLAŤÁKU“ vás zavede na stezku plnou hádanek, šifer a úkolů, při které si vyzkoušíte svou odvahu, důvtip a zručnost. Na cestě potkáte známé i neznámé osobnosti, které budou zadávat záludné úkoly. Zvládnete je? Připraven bude také řemeslný jarmark, kde tradiční nabídku doplní klášterní dobroty a další kalorické záludnosti. Pravý jarmark musí mít i hudební a kulturní program. Na otázku jaký neodpovíme, to zjistíte sami při vaší návštěvě.
Program červenec zde.   Program srpen zde.
Připravila Marta Dlouhá. 

www.klasteryck.cz



Archiv