Menu

Kdo hlídá prcky v lázních?

27. 03. 2023

Maminka, tatínek, babička anebo zletilý sourozenec… do lázní s malými pacienty nemusí jezdit jen rodiče, ale vyrazit mohou i ostatní rodinní příslušníci.

K čemu je doprovod vhodný, kdo mu pobyt hradí a jak je to s uvolněním z práce? „V našich lázních léčíme děti už od věku jednoho a půl roku, přičemž do šesti let s nimi do lázní jezdí doprovod, jehož pobyt je hrazený zdravotní pojišťovnou dítěte. Nejčastěji je jím rodič, ale může jet i prarodič, zletilý sourozenec, anebo například teta dítěte. U té je však potřeba plná moc. Pokud má rodinný příslušník zaměstnání, pak má po dobu pobytu dítěte v lázních nárok na vystavení neschopenky,“ říká MUDr. Petr Pšenica, hlavní lékař společnosti Lázně Luhačovice, a.s., a dále vysvětluje: „Kromě toho, že se malí pacienti díky doprovodu velmi dobře adaptují na nové prostředí a lépe spolupracují s lékaři a zdravotními sestrami, naučí se rodič či prarodič o dítě správně starat i v domácím prostředí. Například v rámci léčby dýchacích potíží si osvojí správné prolévání nosu, kloktání či inhalace a u dětí s atopickým ekzémem zase správnou péči o dětskou pokožku.“

Přínosné informace se ale dozví i v oblasti výživy během konzultací s nutričním terapeutem. S dítětem starším šesti let pak můžete vyrazit do lázní také, v tomto případě už si pobyt budete hradit sami.
Připravila Martina Rychetská.

www.lazneluhacovice.cz 



Archiv