Menu

Karlovy Vary dají 50 milionů na restart lázeňství a cestovního ruchu

09. 05. 2020

Karlovarští zastupitelé schválili program na podporu cestovního ruchu a lázeňství, které byly nejvýrazněji zasaženy restrikcemi v souvislosti s pandemií koronaviru. Součástí komplexního programu bude projekt pobytových poukazů „Vary°Voucher“, marketingová kampaň zacílená na podporu domácího cestovního ruchu a kulturní a volnočasové aktivity oživující společenský život ve městě.

Karlovy Vary: Alžbětiny lázně nebo víno | TRAVELKING

„Lázeňství a cestovní ruch jsou podstatou Karlových Varů. Tyto obory a na ně navazující služby mají enormní vliv na ekonomiku města, dávají práci tisícům obyvatel a ze dne na den se ocitly v bezprecedentní situaci. Po téměř fatálním dopadu pandemické krize potřebují co nejrychlejší restart a my jim s ním chceme pomoci tím, že do města přivedeme klienty. Vzhledem k tomu, jak bude s největší pravděpodobností letošní turistické léto v republice vypadat, máme také jedinečnou příležitost ukázat Karlovy Vary v tom nejlepším světle, zbavit je všelijakých nálepek a představit je jako atraktivní a bezpečnou destinaci vhodnou pro atraktivní aktivní i odpočinkovou letní dovolenou,“ vysvětluje primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Město na jednotlivé podpůrné aktivity vyčlenilo 50 milionů korun. Desetimilionová podpora bude směřovat do slevových voucherů, které budou mít různou hodnotu navázanou na délku pobytu v některém z hotelů, penzionů nebo sanatorií v Karlových Varech. Budou cíleny jak na běžné turisty, tak na hosty mířící na ozdravné lázeňské pobyty. Částka ve výši 35 milionů korun bude investována do navazující marketingové kampaně a aktivit, které budou probíhat v průběhu celého nadcházejícího léta.

Realizace se ujme Infocentrum města Karlovy Vary. Jeho ředitel Josef Dlohoš vidí v rychlém spuštění restartu velký potenciál. „Chtěli bychom náš slevový program spustit k 25. květnu a máme ambici stát se prvním městem v České republice, které touto formou osloví české turisty. Zacílíme zejména na klienty wellness a lázeňských služeb, rodiny s dětmi i různorodé páry. Naše strategie se setkala s pozitivním ohlasem organizací, které zastřešují subjekty podnikající v segmentu hotelnictví, lázeňské péče a podobně. Už při přípravách jsme vše konzultovali se zástupci místní sekce Asociace hotelů a restaurací a Sdružení léčebných lázní,“ vysvětluje ředitel městského infocentra.

Objevujte snadněji | Karlovy Vary Region Card

Na podporu společenského života v podobě kulturních a volnočasových akcí v průběhu celého léta vynaloží město 5 milionů korun. Do programu se zapojí řada místních spolků, agentur a umělců v čele s Karlovarským symfonickým orchestrem. „Oživíme městská prostranství, vymýšlíme program, který propojí místní kulturní scénu s gastronomií. A připravujeme také program pro děti turistů, kteří budou mít chuť vyčlenit si nějaký čas sami pro sebe. Navíc jsme společně s Infocentrem nově nastavili ceny naší turistické karty. Karlovy VARY REGION Card, díky které je možné navštívit desítky atraktivních míst zdarma nebo se slevou, bude do konce srpna dostupná za zvýhodněných podmínek. Věříme, že bude zajímavá nejen pro turisty, ale také pro místní. Stojíme o to, aby nám i obyvatelé města pomohli s podporou cestovního ruchu a v rámci programu ‚Žijeme pro Vary‘ se do připravovaných projektů a aktivit zapojí,“ doplňuje vizi obnovy cestovního ruchu ve městě karlovarská primátorka.

Infocentrum města v těchto dnech spustilo nový web Karlovy VARY REGION Card (https://karlovyvarycard.cz/cs), kde zájemci najdou podrobné informace, ceníky i zajímavé tipy na výlety.

Slevové kupóny – VARY°Voucher si budou moci zájemci vygenerovat na webu města www.karlovyvary.cz/voucher. Zde najdou i přehledně veškeré informace o možnostech čerpání. Vzhledem k tomu, že jsou Karlovy Vary největším lázeňským městem v republice, je tento produkt zaměřen převážně na čerpání služeb spojených s lázeňstvím. K dispozici jsou tři varianty slevy: 1000,-Kč na pobyt se snídaní s minimální délkou pobytu 3 noci. 2500,- Kč na welness a relax pobyt o délce alespoň 4 noci a konečně 5000,- Kč na lázeňský týdenní (7 nocí) a delší pobyt. Na výše uvedeném webu bude zveřejněn i seznam poskytovatelů ubytování a služeb, kde lze voucher uplatnit. Generovat vouchery bude možné od 25. 5. 2020.
Připravila Helena Kyselá.

www.mmkv.cz
www.karlovyvary.cz

Výsledek obrázku pro karlovy vary logo

 

 

 

 



Archiv