Menu

Jestřabí – Jurkovičova perla No. 2

12. 05. 2022

Postranní rozvinutá křídla, dřevěné hrázdění a nezaměnitelný styl lidové secese… navíc v dokonalé symetrii. To je luhačovický lázeňský garni hotel Jestřabí, v němž můžete atmosféru Dušana Jurkoviče nasávat plnými doušky!

„Hotel Jestřabí je další velkou stavbou Dušana Jurkoviče v Luhačovicích a disponuje typickými znaky jeho staveb – hrázděným zdivem, originálními luxferami v čelní části hotelu i barvitým interiérem s převládajícími dřevěnými prvky,“ popisuje Ing. Jiří Dědek, generální ředitel společnosti Lázně Luhačovice a. s., který dále pokračuje: „Svou polohou hotel pomyslně ukončuje alejovou promenádu kulovitých javorů revitalizovaného lázeňského parku. Hned vedle je pak k dispozici útulné prostředí Japonské zahrady s různými druhy keřových a stromkových javorů, kryptomeriemi a záhony bambusů a okrasných trav.“

Načerpat sílu z prehistorické Gingko biloby a uvést mysl do zenového klidu při poslechu zurčící vody v jezírkové fontáně tak můžete na dosah ruky od hotelu. Využít jej mohou všichni, kteří si chtějí užít autenticitu Jurkovičových staveb a v rámci ubytování mají v plánu ušetřit. Hotel se řadí do kategorie tříhvězdičkových hotelů se vším komfortem, které lázeňské domy v Luhačovicích nabízí.
Připravila Martina Rychetská.

www.lazneluhacovice.cz
 

 



Archiv