Související články
Jak udržet vodu v krajině
S Watersavers při stejném komfortu mytí spotřebováváte až o 50 % méně vody. WC stop pak spoří až 70 % vody.
11. 10. 2020
03. 05. 2022

V moderně vybaveném Gastrocentru Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce koncem dubna se měli žáci 3. ročníku oboru Hotelový a restaurační provoz možnost seznámit s japonskou kulturou stravování.
Kuchař a milovník jídla původem z Tokia Yuki Kanawa, stipendista na Ostravské univerzitě, a Martina Wrliková, studentka OU s vášní pro japonskou kuchyni, předvedli přípravu několika typických japonských jídel - Okonomiyaki a Misou Shiru, Tamagoyaki a Onigiri. Akce byla připravena ve spolupráci s Česko-japonským kulturním centrem v Ostravě.
Okonomiyaki – druh zelné placky, která patří mezi tradiční jídla japonské kuchyně. Někdy se jí přezdívá také japonská palačinka nebo japonská pizza. Mezi základní ingredience k přípravě patří bílé zelí, vejce a mouka.
Misho shiro – tradiční japonská polévka.
Tamagoyaki – typ japonské omelety, která se vyrábí válením několika vrstev smažených rozšlehaných vajec.
Onigiri – japonské jídlo konzumované hlavně jako svačina nebo rychlé občerstvení. Jde o vařenou rýži zformovanou obvykle do tvaru koule nebo trojúhelníka a zabalenou do listu nori.
Připravila Hana Schwarzová.
www.ssss.cz
https://japanova.cz/
Související články
S Watersavers při stejném komfortu mytí spotřebováváte až o 50 % méně vody. WC stop pak spoří až 70 % vody.
11. 10. 2020
Nepřehlédněte
Kalich, víra, Tábor! Táborský svaz převzal od starosty klíč od města
17. 09. 2019
Co z ní vyčtou vaši hosté, zákazníci, klienti i konkurence? To, že jim garantujete kvalitu služeb na úrovni evropského standardu až nadstandardu a máte na to...
01. 12. 2017