Menu

Hotelový komplex v hodnotě několika miliard dolarů

27. 01. 2022

dl___rjan_isla

Marjan, RAK Hospitality Holding a Wynn Resorts, Limited, mezinárodní developer a provozovatel luxusních resortů kótovaný na burze v USA, oznámili výstavbu hotelového komplexu v hodnotě několika miliard dolarů na uměle vytvořeném ostrově Al Marjan v Ras Al Khaimah ve Spojených arabských emirátech.

Ostrov Al Marjan, který je již nyní přední turistickou destinací, se nachází pouhých 15 minut od mezinárodního letiště Ras Al Khaimah a 45 minut od mezinárodního letiště v Dubaji. Leží v Arabském zálivu na ploše 2,7 milionu metrů čtverečních rekultivované půdy. Skládá se ze čtyř ostrovů a kromě prvotřídních hotelů a rezidenčních projektů návštěvníky potěší více než 7,8 kilometry třpytivých pláží a 23 kilometry nábřeží.

Nový resort vznikne na jednom z exkluzivních ostrovů o rozloze téměř 250 000 m2 a nabídne nedotčené prostředí s nádherným výhledem na Arabský záliv, písečné pláže a přístav. Jedná se o první plážový resort na světě, který společnost Wynn Resorts realizuje. Plánovaný komplex bude zahrnovat hotel s cca 1 000+ pokoji, špičkové nákupní centrum, nejmodernější konferenční a kongresové zařízení, exkluzivní wellness centrum, více než 10 restaurací a salonků, širokou nabídku zábavy, herní zónu a další vybavení.

Letovisko bude vybudováno za přispění významných přímých zahraničních investic společnosti Wynn Resorts. Tento největší projekt svého druhu v rámci rostoucího sektoru pohostinství v emirátech, je významným přínosem pro místní ekonomiku, vytvoří nová pracovní místa a podpoří cestovní ruch a návazná odvětví.  Celý projekt má být dokončen v roce 2026 a bude realizován v souladu s nejvyššími standardy ekologické udržitelnosti.

Eng. Abdulla Al Abdooli, generální ředitel společnosti Marjan, uvedl, že nový resort podtrhuje rostoucí uznání Ras Al Khaimah jako přední destinace pro investice  do vysoce kvalitních  projektů v oblasti pohostinství. „Hotelový komplex s prvotřídním hotelem, zábavními a herními zařízeními přispěje k destinační strategii emirátu, která má přilákat turisty z celého světa. Spolupracujeme se společností Wynn Resorts, jednou z nejznámějších světových společností v oblasti víceúčelových resortů, která má bohaté zkušenosti s výstavbou luxusních komplexů s výjimečnými ubytovacími, stravovacími, zábavními koncepty a herními zařízeními. Využitím zkušeností společnosti Wynn Resorts v oblasti rozvoje luxusních resortů se tak novým projektem zvýší úroveň kvality pohostinských zařízení v regionu. Projekt bude rovněž přidanou hodnotou pro ekonomiku Ras Al Khaimah a podpoří odvětví volnočasového, obchodního a MICE cestovního ruchu.“

Craig Billings, nově jmenovaný generální ředitel společnosti Wynn Resorts, řekl: „Ostrov Al Marjan je ideálním místem jak na zelené louce vytvořit prostředí pro jedinečné zážitky návštěvníků, kterými je společnost Wynn Resorts proslulá.  Tento region nabízí obrovský potenciál pro pohostinství a cestovní ruch a my jsme nadšeni vyhlídkou na vybudování hotelového komplexu v Ras Al Khaimah.“ Nový resort je v počáteční fázi projektování a vývoje a bude žádat o licenci od úřadu Ras Al Khaimah Tourism Development Authority.

Společnost Marjan
je hlavním developerem nemovitostí v Ras Al Khaimah (hlavním městě cestovního ruchu GCC), který je zodpovědný za průlomové projekty zaměřené na vybudování pozice Ras Al Khaimah jako jedné z předních turistických a investičních destinací v regionu. Strategický master-planningový přístup společnosti Marjan, pověřené rozvojem nábřežních, městských a horských oblastí, které zvýší konkurenceschopnost emirátu, má za cíl využít přírodní bohatství Ras Al Khaimah a položit základy budoucí expanze emirátu. Prostřednictvím svých prvotřídních územně plánovacích komunit v Ras Al Khaimah přitahuje Marjan zahraniční investice i mezinárodní návštěvníky a staví emirát do pozice silného centra pro turismus a investice.

Společnost Wynn Resorts, Limited
je obchodována na Nasdaq Global Select Market pod symbolem WYNN a je součástí indexu S&P 500. Společnost Wynn Resorts navrhla, vlastní a provozuje hotely Wynn Las Vegas (www.wynnlasvegas.com), Encore Boston Harbor (www.encorebostonharbor.com), Wynn Macau (www.wynnmacau.com) a Wynn Palace, Cotai (www.wynnpalace.com).

RAK Hospitality Holding
je integrovaná společnost působící v oblasti pohostinství a volného času, která vlastní, provozuje a spravuje rozmanité portfolio hotelů, pohostinských zařízení a zařízení pro volný čas. Mezi její činnosti patří výstavba a vlastnictví hotelů, logistika a poskytování ubytování v pohostinství i doprava, správa majetku a poradenství a výstavba a provozování rekreačních a zábavních zařízení.
Připravili Luděk Hladiš a Kateřina Lamačová.

https://corporate.visitrasalkhaimah.com
www.wynnresorts.com
https://rakhospitalityholding.com
https://almarjanisland.com



Archiv