Menu

Horácké muzeum na březen

13. 02. 2021

z_vstavy_starobyl_krajiny_horcka

Na březen připravujeme s desítkou místních neziskových organizací interaktivní výstavu o jejich pestré činnosti. Ale pokud se muzea opět zpřístupní veřejnosti, budete si moci ještě přijít prohlédnout na podzim přerušenou výstavu Šité/žité a třeba si i koupit krásnou tašku s motivem horácké lidové výšivky.









Naše současné výstavy – Starobylé krajiny Horácka  a Šité/žité si zatím můžete alespoň částečně prohlédnout na stránkách muzea – www.hm.nmnm.cz. Najdete tam také reportáže - natáčení Toulavé kamery na skále Prosíčka, které nás inspirovalo k seriálu o příbězích skal v okolí Nového Města – pokračujeme Paseckou skálou a Zkamenělým zámkem. Koncem února odkaz na pořad České televize Náš venkov, ve kterém je část věnovaná Karlu Němcovi a Novém Městu, poslechnout si můžete vzpomínky na život v Rokytně před 100 lety nebo podcast věnovaný historii osídlení Žďárských vrchů, který vznikl ve spolupráci se žďárským muzeem.
Připravila Alice Hradilová, foto skály Prosíčka Roman Šustr.

https://hm.nmnm.cz/



Nepřehlédněte


Lázeňství Z domova

Luhačovice, základna pro poznávání Valašska, Slovácka a Hané

Lázně Luhačovice jsou krásné, malebné a léčivé v každé roční době. Vždy znovu a znovu okouzlují návštěvníky rozmanitou architekturou, krásným okolím a...

15. 08. 2017

číst dál


Mice Gastro

Mezinárodní agrosalón Země živitelka

Chystá se dotisk úspěšné kuchařky Eduarda Levého „Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty“

24. 08. 2018

číst dál


Archiv