Menu

Gurmánský tip z Plzeňského Prazdroje

16. 07. 2020

Voňavé speciality z optimálně rozžhaveného grilu a k tomu nefiltrovaný ležák Pilsner Urquell přímo od zdroje – přijďte si naplno užít gurmánský podvečer v pivovaru Plzeňský Prazdroj!  Oblíbená akce Grilování na Formance se letos koná v sobotu 18. července, kdy se po více než půlroční rekonstrukci slavnostně otevře historická budova zahradního pavilonu Formanka. Hovězí hamburgery, grilovaná uzená vepřová žebra, zeleninové špízy s halloumi a další speciality ochutnáte od 16 do 23 hodin. Mistři výčepní v 17 a 19 hodin předvedou techniky čepování piva Pilsner Urquell, které si pod jejich dohledem můžete také sami vyzkoušet. 

Budova Formanky vznikla na přelomu 19. a 20. století jako letní pavilon pro rozšíření reprezentačních prostor pivovaru. Díky jejím hrázděným konstrukcím připomíná oblíbené lázeňské pavilony. Během rekonstrukce došlo k opravě vnějšího pláště budovy i základových dřevěných pasů, na kterých stojí. „Hlavní viditelnou změnou byla oprava nosné konstrukce a fasády. Původní ráz a řešení stavby byly zachovány včetně opravovaných omítek, kde byl respektován původní vzhled. Nosné konstrukce po opravě zachovaly stávající profilaci a ozdobné řezbářské prvky – architektonické články objektu. Střecha zůstala původní, došlo pouze k vyspravení defektů,“ říká k rekonstrukci Petr Tůma z oddělení turismu Plzeňského Prazdroje.

Grilování na Formance
je první akcí, která se letos ve Formance koná. Pohodovou atmosféru si budou moci návštěvníci vychutnat i ve stylovém posezení s pivní tematikou, jako jsou lehátka a sedací vaky na paloučku u Formanky. Vstupné na akci je zdarma a grilované dobroty i pivo dle aktuálního ceníku. 
Připravila Iveta Brixí.

www.prazdrojvisit.cz
www.prazdrojvisit.cz/kalendar-akci/grilovani-na-formance/




Související články


Gastro Z domova

Sladkovodní ryby, snadno a rychle – zpracování a příprava, recepty

Začátkem listopadu 2017 jde do distribuce kuchařka držitele nejvyššího vyznamenání Asociace kuchařů a cukrářů České republiky,...

25. 09. 2017

číst dál


Vzdělávání Gastro

Studenti z Přímky soutěžili v čepování piva

V sobotu 9. června 2018 se ve Znojmě uskutečnil již čtvrtý ročník oslav zlatavého hořkého moku pod názvem Pivní slavnosti Znojmo 2018.

12. 06. 2018

číst dál


czech specials 2