Menu

GO a Regiontour 2020

02. 01. 2020

Brněnské veletrhy cestovního ruchu GO a Regiontour, které se odehrají 16. až 19. ledna 2020, mění svoji tvář a přecházejí více do festivalového rozměru. Zaplní pavilony P a F. Pod střechou pavilonu P návštěvníci uvidí vychytávky, které si pro ně chystají vystavovatelé výjezdového veletrhu GO a incomingového veletrhu Regiontour. Nově do pavilonu zamíří také cestovatelský festival GO KAMERA. Novinkou je i obří food festival GO to FoodPark v pavilonu F.



Festival pěti kontinentů
Co si představit pod pojmem festival pěti kontinentů? Jednotliví vystavovatelé vám podrobně popíšou, co kde čekat a na co se připravit. Pavilon P bude intuitivně rozdělen do pěti kontinentů. Velké dobrodružství zažijete při cestě po Transsibiřské magistrále s CK A-Z Tour, s China Tours můžete procestovat Čínu a specialista America Tours vás kompletně provede nejen po USA. Do Austrálie můžete cestovat s kanceláří Bon Ton. Afrika je doménou CK Grand Afrika. Úsměvný pohled na cestování nabídne mimo jiné CK Livingstone, která si v expozici vystaví hradbu z kufrů legendárního cestovatele Miloslava Stingla. Prezentovat se budou také CK ATIS, CK Valaška, CK Victoria, Delfín travel, EXIM Tours, Pangeo Tours, Slevomat či CK Poznání. Dále se dozvíte, kam za zážitky do Bulharska nebo Tanzanie.

Projděte Thajskem křížem krážem
Nově mají veletrhy i partnerskou zemi. Pro rok 2020 se jedná o Thajsko, které je mezi tuzemskými cestovateli stále populárnější. Nabízí totiž vše, na co si turista vzpomene od panenské přírody a krásných pláží až po divoký noční život. Díky Tourism Authority of Thailand se dozvíte nejen praktické informace o cestování do Thajska a tipy na zajímavá místa. To nejlepší, co Thajsko světu dalo, si budete mít možnost také sami vyzkoušet. U stánku si tak dopřejete thajskou masáž nebo se seznámíte s thajským boxem. Milovníci thajské kuchyně pak ocení možnost nákupu lokálních surovin. Thajsko je také vyhledávanou oblastí golfistů a aktivní jachtařskou lokalitou.

Kam a jak na dovolenou doma
S pomocí veletrhů nahlédnete třeba do světa vinařů, cestování za vínem je věnována letos velká pozornost. Na své si přijdou též vyznavači wellness a lázeňství. V pavilonu P podniknete pomyslný výlet po městech a krajích ČR. Stále oblíbenější formou cestování je cyklistika, pro zájemce tak v pavilonu vyroste testovací dráha například pro elektrokola, zkusit si mohou i speciální šlapadla. Inspiraci najdete také pro dovolenou v karavanech nebo na lodi. Za skvělými zážitky však není potřeba jezdit daleko. Dokáže vám to společná expozice města Brna a Jihomoravského kraje. Těšit se můžete například na živé kameloty reprezentující vybrané cíle regionu, zábavný fotokoutek, malování lidových ornamentů i soutěžní hry pro chytré hlavy.



Provoněný pavilon F – Po stopách Gastromapy Lukáše Hejlíka
Nově si milovníci jídla vychutnají festival GO to FoodPark, jenž odstartuje v pátek 17. ledna. Pavilon F brněnského výstaviště se promění ve velkou přehlídku regionální kuchyně i mezinárodní gastronomie. Premiéru bude mít přehlídka podniků z aktuálně největšího gastro bestselleru 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka. V rámci sekce Ochutnej Svět ochutnáte kontinentální kuchyni, cizokrajné pokrmy i extrémní kuchyni. Další sekcí bude potravinový trh FoodPark. Zde najdete vše potřebné do kuchyně i pro své mlsné jazýčky. Nebude chybět ani pořádně vyšperkovaný program, kde na podiu ukáží své umění ti nejlepší kuchaři a osobnosti gastroscény.



GO Kamera poprvé v pavilonu P
Hlavní téma letošního ročníku tvoří Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund, který v únoru loňského roku oslavil 100 let. Podařilo se zajistit obě originální Tatry H+Z, které jely slavnou cestu kolem světa. Poprvé budou obě legendární Tatrovky vystaveny společně. K tématu H+Z vystoupí i Karel Loprais a další silné osobnosti. Hlavní hvězdou festivalu je rakouský horolezec Peter Habeler. Výjimečných osobností je řada – režisér Václav Marhoul a Igor Chaun, Viliam Poltikovič, Palo Barabáš, herečky Jitka Čvančarová a Jana Paulová, horolezci Radek Jaroš, Dina Štěrbová, lékař Tomáš Šebek, lyžařský mistr světa Martin Koukal, hudebníci Ondřej Ruml, Pjer la Šéz a Petr Fiala z Mňága a Žďorp nebo fotograf Jiří Kolbaba.



Archiv