Menu

Dva nové ubytovací servery

20. 11. 2018

Přemýšlíte jak své ubytování ještě více zviditelnit? Zajímavou novinkou pro české ubytovatele jsou dva zcela nové ubytovací servery. Český server e-pobyty.cz  je určen pro český trh, německý server e-ferienhäuser.eu se zaměřuje na návštěvníky z Německa a Rakouska. Oba servery jsou vzhledově a funkčně identické. Jsou taktéž vzájemně propojeny. Sekce pro ubytovatele je na obou serverech v češtině. Server e-pobyty.cz a e-ferienhäuser.eu ubytování nezprostředkovávají. Turisté se obrací přímo na konkrétního ubytovatele. Servery e-pobyty.cz i e-ferienhäuser.eu.eu nabízí možnost inzerce pro všechny typy ubytování - chaty, chalupy, penziony, hotely, apartmány, priváty, kempy nebo ubytovny. 
Majitelkou a provozovatelkou obou serverů je Ing. Adéla Joštová. Absolventka Vysoké školy ekonomické v Praze se zaměřením na mezinárodní obchod a management. „Mým cílem bylo vytvořit maximálně jednoduché, přehledné servery, se kterými se bude dobře pracovat nejen ubytovatelům, ale především turistům. Sama nemám ráda příliš mnoho tlačítek a funkcí. Člověk mnohdy ani neví, na co kliknout. Chtěla jsem decentní, klidné stránky, kde neblikají žádné reklamy a všechny informace jsou ihned po ruce. Snažím se jít cestou transparentnosti a rovného přístupu pro všechny. Žádný ubytovatel ani žádný objekt nemá na mých stránkách trvale nejvýhodnější pozici. Všechny objekty se každý den posouvají o jedno místo dolů. Kdo je jeden den poslední, je druhý den první atd. Všechny informace pro ubytovatele (obchodní podmínky, ochrana osobních údajů, ceník nebo podrobný návod jak inzerovat) jsou neustále k dispozici v levém panelu. Žádné složité hledání, žádné informace až po registraci.“
Pro potřeby obou serverů byla Česká republika rozdělena na 23 turistických oblastí. Samostatnou složku tvoří agroturistika. Pro vyhledání ubytování stačí zvolit vybranou turistickou oblast ze středního panelu (vedle mapky) a ihned se zobrazí seznam všech objektů v dané lokalitě. Kdo chce své požadavky více konkretizovat (počet osob, termín, vybavení atp.), zvolí tlačítko vyhledat ubytování v levém panelu.
Každý objekt je nejprve prezentován tzv. úvodním rámečkem. Ten poskytuje základní informace o objektu a klade si za cíl návštěvníky upoutat. V úvodním rámečku je hlavní fotografie objektu, název, lokalita, krátký výstižný popis, kapacita a cena od. Po rozkliknutí se objeví detail objektu s pěti záložkami – popis objektu (včetně fotogalerie), ceník, obsazenost, mapa a kontakt na ubytovatele.
Každý objekt může být vložen až do třech turistických oblastí najednou (včetně agroturistiky), přičemž cenu inzerce počet oblastí nijak neovlivní. Tímto se vychází vstříc objektům, které leží na hranici dvou oblastí a je těžko určit, do jaké turistické oblasti přesně spadají.
Každý ubytovatel může inzerovat jak na e-pobyty.cz, tak na e-ferienhäuser.eu, nebo na obou serverech současně. Jelikož se turisté obrací přímo na ubytovatele, je pro inzerci na německém serveru žádoucí znalost německého jazyka. Kdo ovládá pouze základy a na vytvoření německého textu si netroufá, může si překlad do německého jazyka objednat.
A jaké nabízí server e-pobyty.cz, resp. e-ferienhäuser.eu výhody? Kromě již zmíněné přehlednosti a transparentnosti nabízí oba servery všem novým ubytovatelů půlroční inzerci zdarma, 14 dnů zveřejnění na úvodní straně serveru také zdarma a bez poplatku je i zveřejnění inzerce na facebookových stránkách obou serverů. Cena inzerce na serveru e-pobyty.cz, resp. e-ferienhäuser.eu patří k nejnižším na trhu.

www.e-pobyty.cz
www.e-ferienhäuser.eu



Archiv